DEM Bitlis Belediye
Losev

Doğubeyazıt Belediyesi tutuklu iki DBP’li meclis üyesinin yerine kayyum atandı

Videoyu Aç Doğubeyazıt Belediyesi tutuklu iki DBP’li meclis üyesinin yerine kayyum atandı
A
a

Doğubeyazıt Belediyesi’nin tutuklu DBP’li meclis üyeleri Halis Gültekin ve İsa Karahan yerine kaymakamlık tarafından kayyum atandı.

Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde Demokratik Bölgeler Partisi’nden (DBP) iki belediye meclis üyesinin yerine kayyum atandı.

Kaymakamlık tarafından KHK’lara dayanılarak tutuklu olan DBP’li meclis üyeleri Halis Gültekin ve İsa Karahan yerine ilçede esnaflık yapan Ayhan Topçi ve Tahir Sekendür atandı.

Atama ise üst yazı yoluyla belediyeye bildirildi.

Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan habere göre, kayyum atamasına dair açıklama yapan Belediye eş başkanları M. Rohat Özbay ve Delal Tekdemir şunları söyledi:

“İki arkadaşımız şuan cezaevinde bulunmaktadır. Bu arkadaşlarımızın yerine atanan kayyumların bizim nezdimizde bir meşruluğu yoktur. Halkın bize teslim ettiği emanete sonuna kadar sahip çıkacağız. Demokrasinin inşası halkın iradesinden geçer. Bu arkadaşlarımız da demokratik haklar çerçevesinde seçilerek halkın iradesini temsil etmek için göreve gelmişlerdir. Halkın iradesi olan belediyelere yönelik gerçekleştirilen kayyum atamalarını tanımıyoruz. Hukuki olarak mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.