Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğal gazda toptan satış fiyatlarında artışa gidildiğini açıkladı. Yapılan düzenlemeyle birlikte konut tüketicileri için doğal gaz fiyatlarına ortalama %24,6, sanayi tüketicileri için ise %7,86 oranında zam yapıldı.
Yapılan açıklamada, düzenlemenin BOTAŞ’ın bütçe hedefleri doğrultusunda gerçekleştiği ifade edildi. 2 Temmuz 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeler, tüketicilerin fatura yükünü önemli ölçüde artıracak.
EPDK’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Doğal gaz toptan satış fiyatlarında bütçe hedefleri doğrultusunda değişikliğe gidilmiştir.
BOTAŞ’ın internet sitesinde ilan ettiği BOTAŞ doğal gaz toptan satış fiyatları ışığında, nihai doğal gaz satış fiyatlarında sanayi tüketicileri için ortalama yüzde 7,86 konut tüketicileri için ise ortalama yüzde 24,6 oranında artış söz konusudur.
Yeni tarifeler 2 Temmuz 2025 tarihi itibariyle geçerli olacaktır."