Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesi öğrencileri, Filistin'de yaşanan insanlık dramına karşı duyarlılık göstererek Gazze'ye yardım kermesi düzenledi. İsrail'in saldırılarına karşı sessiz kalmayan gençler, evlerinden getirdikleri pastalar, poğaçalar ve böreklerle kermes düzenleyerek Filistinli kardeşlerine destek oldu.

'Bizler Sessiz Kalamazdık'

Öğrencilerden Hümeyra Gök, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Dünya bu katliam karşısında ayağa kalkarken, bizler sessiz kalamazdık. Bu nedenle kermes düzenlemeye karar verdik. Katılım çok yüksek. Velilerimize, öğretmenlerimize ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Diğer bir öğrenci Ahmet Alınyıldız ise, "Gazze'de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalamazdık. Kermesimizden elde edilen geliri Filistinli kardeşlerimize göndereceğiz. Hocalarımızın ve öğrenci arkadaşlarımızın katkılarıyla güzel bir etkinlik oldu." diye konuştu.

diyarbakir-cumhuriyet-fen-lisesi-ogrencileri-gazze-yararina-kermes-duzenledi.webp

'Kermes Gelirimizi Yardıma Göndereceğiz'

Tuğçe Pınar Zilan ise boykot sürecine dikkat çekerek, "Şu an Gazze'de soykırım gerçekleşiyor. Kermesimizde elde ettiğimiz geliri yardıma muhtaç Filistinli kardeşlerimize göndereceğiz. Ayrıca, okulumuzda devam eden boykot çalışmalarına destek veriyoruz. Boykot uygulamasında kantinimizde gerekli işlemler yapılıyor, boykot listesindeki ürünler tercih edilmiyor. Duyarlılığımızı her platformda sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesi'nin öğrenci girişimiyle düzenlenen kermes, Filistin'de yaşanan zor durumda olanlara yönelik yardım çalışmalarına destek veren birçok kişiyi bir araya getirdi. (İLKHA)