Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bugün meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Kaza, Fırat Bulvarı üzerinde meydana geldi.

Yaya Hayatını Kaybetti, Sürücü Gözaltına Alındı

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere göre, 55 yaşındaki Selahattin Kaplan, yaya geçidinin birkaç metre ilerisinden karşıya geçmeye çalıştığı sırada önündeki otomobile çarpmamak için manevra yapan R.K. idaresindeki 21 ABL 439 plakalı hafif ticari araç tarafından çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulan Kaplan, yolun kenarında park halindeki bir minibüsün altına girdi. Hafif ticari araç ise kontrol kaybedilerek yol kenarındaki bir direğe çarparak durdu.

diyarbakirda-bir-arac-once-yayaya-ardindan-direge-carpti-bir-olu-3-yarali-9e678fe5.jpg

Kaza sonrasında çevredekilerin yardımıyla minibüs altından çıkarılan Selahattin Kaplan, sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede hayatını kaybettiği belirlendi. Kazada direğe çarpan araçtaki sürücü R.K. ve araçta bulunan diğer iki kişi yaralandı.

Olay yerine sevk edilen sağlık ve polis ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaparak hastaneye kaldırdı. Selahattin Kaplan'ın cenazesi ise otopsi için morga götürüldü.

Kaza ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. (İLKHA)