Losev

Diyarbakır Milletvekili Altan Tan Norşin'de

Videoyu Aç Diyarbakır Milletvekili Altan Tan Norşin'de
A
a

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Cemaatin; polislerini, savcını aldığını söylüyorsun, yerine Veli Küçük'ü mü getiriyorsun?" dedi.

Bitlis ve ilçelerinde halkı selamlama programı kapsamında kente gelen BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Güroymak (Norşin) ve Günkırı (Kotni) Beldesi'nde halkla bir araya geldi. Sabah saatlerinde Tatvan-Güroymak üç yol mevkiinde yüzlerce araçlık konvoyla karşılanan Tan ve beraberindekiler, Güroymak (Norşin) ilçesine bağlı Günkırı (Kotni) Beldesi'nde halkı selamladı.

Heyet Norşin'e Geçti

Güroymak (Norşin) merkezde BDP seçim bürosu önünde BDP'li heyeti binlerce kişi, "Bîjî Serok Apo", "Bé Serok jîyan na be" sloganlarıyla karşılayarak, yolu trafiğe kapattı. İlçe merkezinin ve çatıların dolup taştığı selamlama programında ilk konuşan Güroymak Belediye Eş Başkan Adayı Mehmet Emin Özkan, 30 Mart'ta hep birlikte Roboski Meydanı'nda zaferi kutlayacaklarını söyledi. Eş Başkan Adayı Nazime Avras ise, "Norşên bugün Küçük Amed'i anımsatıyor, 30 Mart'ta Amed'e buradan sesimizi duyuracağız" diye konuştu.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise, Başbakana seslenerek, "Cemaatin; polislerini, savcını aldığını söylüyorsun, yerine kimi getiriyorsun? Veli Küçük'ü mü getiriyorsun?" diyerek gerilimin olduğu ortamda barışın sağlanamayacağına vurgu yaptı. Kürtlerin Ortadoğu'da ve Türkiye'de barış elini uzattığını söyleyen Tan, "Yeni bir Ortadoğu ve yeni Türkiye oluşturalım. Artık kan ve gözyaşı dökülüp insanlarımız zülüm görmesin. Ancak Kürtlerin olmadığı yeni bir Ortadoğu ve yeni bir Türkiye olması mümkün değil" dedi.

'Hakları gasp edilen Hatip Dicle bırakılsın'

BDP'nin mücadelesinin hak, dil ve din özgürlüğünün de içinde bulunduğu kişi hürriyetleri temelinde olduğunu belirten Tan, "Bizim aradığımız hak ve hukuk mücadelesi. Bizim istediğimiz kendi dilimiz, kültürümüz ile bir yaşam. İlker Başbuğ, Veli Küçük gibi Ergenekon sanıkları gibi özgürlüğü ve milletvekilliği gasp edilen Hatip Dicle de bırakılsın. Halkımız bunu görsün" diye konuştu.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.