Losev

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Norşin'de

Videoyu Aç Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Norşin'de
A
a

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 30 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından 1 Haziran'da yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde partisinin adayına destek vermek için Güroymak'a geldi.

Güroymak'ta 30 Mart seçimlerinde BDP'li Mehmet Emin Özkan 44 sandıktan 4522 oy alarak, Ak Partili Hüseyin Mutlu'yu 32 oy farkla geçip seçimi kazandı. Ancak Ak Parti seçim sonucuna itiraz ederek sandıkların yeniden sayılmasını istedi. 4 kez sayılmasına rağmen seçim sonucu değişmedi. İl Seçim Kurulu Ak Parti'nin bir sandıkta mühürsüz zarfta oy kullanıldığı yönündeki itirazını kabul ederek seçimleri iptal etti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da 1 Haziran'da yeniden sandık başına gidecek olan Güroymak İlçesi'ne gelerek partisinin seçim çalışmalarına destek verdi. Muş'tan karayoluyla Güroymak'a gelen Bakan Davutoğlu, bir kahvehanede partililerle kahvaltı yaptı. Daha sonra Ak Parti İlçe Başkanlığı balkonundan konuşan Bakan Davutoğlu, Güroymak'ın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek seçimi kazandıkları gün şükür secdesine kapanacaklarını söyledi.
 
"DAVAMIZI EN İYİ NORŞİNLİLER BİLİR"
 
Güroymak'ı eski ismi Norşin olarak telafuz eden Bakan Davutoğlu, Güroymak'ın ilim irfan diyarı olduğunu belirterek,"Biz buraya feyiz almaya geldik. Bizler Norşin'in talebeleri ve Norşin halkının hizmetkarıyız. Bizim davamızı en iyi Norşinliler bilir. Bu topraklara imanı, irfanı tohum olarak ekmiş Norşin alimlerinin yolcusuyuz biz. 30 Mart seçimlerine sadece Türkiye'deki vatandaşlarımız heyecanla bakmadı. İlim çağrısı yapan Filistinliler, Boşnaklar dönüp Türkiye'ye baktılar. Türkiye'nin kaderi onların kaderidir. Türkiye'den gür bir ses çıktı. Tüm dünyaya adaleti, ilmi, irfanı yaymaya gelen Başbakan Erdoğan ve kadrolarının arkasındayız dediler. Şimdi bu büyük zaferi taçlandıralım. Norşin bizim kalbimizin mübarek diyarıdır. Burayı kaybetmeye tahammülümüz olamaz" dedi.
 
"BU TOPRAKLARA KARDEŞLİK TOHUMU EKTİK"
 
Bakan Davutoğlu, çözüm süreciyle 1,5 yıl önce kardeşlik tohumları ektiklerini belirterek, rahatsız olan bazı kesimlerin Gezi olayları ve 17 aralık operasyonlarıyla bu süreci sabote etmeye çalıştığını söyledi. Bölgenin kalkınması için seferberlik ilan ettiklerini anlatan Bakan Davutoğlu, "Bingöl'den Bitlis'e karayoluyla geldim. Kürt, Zaza, Türk hepsi kardeşlik içinde yaşıyor. Bediüzzaman Saidi Nursi de bunun mücadelesini verdi. Bu çınarın dallarının kırılmasına izin vermeyeceğiz. Göreve geldiğimizde her türlü hizmeti sizlere sunacağız. Bu bir seçim vaadi değil, Norşin'e duyduğumuz manevi sevginin bir göstergesidir. Bu çözüm sürecini nihayete erdireceğiz. Çözüm süreci ile son yıl içerisinde herhangi bir ana yüreğine bir evlat acısı düşmemiştir. Onun için kararlılıkla bu süreci devam ettiriyoruz. Bütün provakasyonlara rağmen hükümetimiz çözüm sürecini devam ettirmeye kararlıdır. Hükümetimiz burada milli birlik beraberlik tesis edecek, kalıcı barış tahkim etmeye kararlıdır. Yasadışı gelişmeler olduğunda güvenlik güçlerimiz gerekli her türlü tedbiri alır. Ama birileri tekrar o terör dönemlerine gerginlik dönemlerine geri gitmek isterse onların bilmesi gerek şu ki, güvenlik güçlerinden önce halk onlara en büyük tepkiyi gösterecektir. Nitekim çocukları kaçırılan ailelerin bu anlamda verdikleri tepki sembolik olarak da gerçek anlamda da çok önemlidir"dedi.
 
"BAŞBAKAN'IN Almanya ZİYARETİ ÖNEMLİ"
 
Daha sonra Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya'yı makamında ziyaret eden Bakan Davutoğlu, çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyaretinin önemli olduğunu belirterek, "Başbakanımızın Almanya ziyareti birçok açıdan çok önemlidir. Birincisi, ilk defa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurt dışındaki vatandaşlarımız da oy kullanacaklar. Türkiye'deki siyasetin geleceğini belirleyecekler. İkincisi, Almanya birçok vilayetimizden çok daha büyük bir vatandaş potansiyeline sahip. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ne zaman isterse Almanya'ya gider ve oradaki vatandaşlarla kucaklaşır. Bunu engelleyecek hiçbir güç yoktur. Başbakanımızın gösterdiği siyasi irade ve kararlılık, aslında kendi vatandaşımıza duyduğumuz saygının doğal bir sonucudur. Üçüncü boyutu da bu tartışmalar üzeriden Türkiye-Almanya arasında bir kriz beklentisi oluşturmaya çalışanlar oldu. Almanya'nın ziyaretten rahatsız olduğu haberleri yapıldı. Türkiye ve Almanya iki dost ve müttefik ülkedir. Herhangi bir şekilde bu ilişki etkilenmez" şeklinde konuştu.
 
Bakan Davutoğlu daha sonra Güroymaklı esnafları ziyaret ederek, Ağrı'ya gitti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.