“KUYU-12” Operasyonu: 43 Gözaltı “KUYU-12” Operasyonu: 43 Gözaltı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Dicle Nehri’nde kaybolan 16 yaşındaki kız çocuğunun cansız bedeni Suriye’nin Derik bölgesinde bulundu. AFAD Şırnak İl Müdürlüğü, Cizre ilçesinde Atatürk Parkı Sahil Surları mevkiinde S.S.B. adlı kız çocuğunun 29 Mayıs’ta 05.10 sıralarında Dicle Nehri’ne düştüğü ve kendisine ulaşılamadığı bilgisinin alındığını açıkladı.

Olayın ardından Emniyet, AFAD ve itfaiye ekipleri olay yerine yönlendirildi. Arama çalışmalarına destek vermek üzere Şırnak AFAD koordinasyonunda Tatvan Su Altı Grup Amirliği dalgıçları, Bitlis AFAD dalgıç ekibi, Diyarbakır AFAD su üstü ekipleri ve Cizre Belediyesi dalgıç ekipleri ile müşterek arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

3692184 E2199Ee85259A7F92E451B1F52Ff91E3 640X640

Arama çalışmaları sırasında Suriye-Irak sınırlarına kadar kıyı taramaları yapıldı. Dün akşam saatlerinde Suriye’nin Derik bölgesinden gelen bir cesede ait fotoğraf Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirildi. Emniyet tarafından ailesine teşhis edilen fotoğraftaki kişinin kayıp çocuklarına ait olduğu beyan edilmesi üzerine arama çalışmaları sona erdi.

Olayın başladığı nokta ise İsmail Ebul-İz El-Cezeri Asma Köprüsü mevkisiydi. Vatandaşlar, 14-15 yaşlarındaki bir kız çocuğunun Dicle Nehri’ne düşüp suda kaybolduğunu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar etmişti. Bölgeye sevk edilen ekiplerce arama çalışması başlatılmıştı. Bu trajik olayın sonucunda kız çocuğunun cansız bedeni Suriye’nin Derik bölgesinde bulunmuş oldu. 

Kaynak: (İLKHA)