Olay, dün öğle saatlerinde yaşandı. Tahsin Alpaydıncı, üç çocuğuyla birlikte Dicle Nehri kıyısına pikniğe gitti. Nehirde yüzen çocuklardan Ümit Alpaydıncı ve bir yakınları bir anda çırpınmaya başlayınca baba Tahsin Alpaydıncı suya girerek ikisini kurtardı. Ancak bu sırada diğer oğlu Ömer’in “Baba beni kurtar!” çığlığıyla tekrar suya atlayan baba, Ömer’e ulaşamadan onu akıntıya kaptırdı.
Yaşadığı acı dolu anları anlatan baba Alpaydıncı, ekip sayısının yetersiz olduğunu belirterek daha fazla destek istedi.
AFAD, jandarma ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne bağlı su altı ve su üstü arama ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Dalgıç ekipleri nehir içinde tarama yaparken, diğer ekipler kıyı boyunca arama faaliyetine devam ediyor.
Ömer Alpaydıncı’nın ailesi ve yakınları nehir kenarında umutla beklerken, arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdüreceği bildirildi.





