Losev

Devlet Bilerek ve İstenerek Zarara Uğratıldı

Videoyu Aç Devlet Bilerek ve İstenerek Zarara Uğratıldı
A
a

Mutki ilçesine bağlı Meydan Yazıcık Köyünün güvenlik yolu yapım ihalesinde sular durulmuyor.

Mutki ilçesine bağlı Meydan Yazıcık Köyünün güvenlik yolu yapım ihalesinde sular durulmuyor. Geçen yıl 56 milyon liraya ihale edilen fakat usulsüzlük nedeniyle iptal edilmesinin ardından geçtiğimiz günlerde davetiye usulüyle yeniden ihaleye çıkarılıp 80 milyon liraya ihale edildi. Yol ihalesinde bu kez 15 müteahhit aynı ihalenin belli kişilere peşkeş çekildiği ve ihalede usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Bitlis Adliyesine suç duyurusunda bulundu. Son yapılan ihalede usulsüzlük olduğu gerekçesiyle kendisi de ihale ile ilgili suç duyurusunda bulunan Bitlis Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan, çok düşük maliyetlerle yapılabilecek işin büyük paralarla ihale edildiğini ve devletin bilerek ve istenerek zarara uğratıldığını iddia etti.

Yol ihalesinin tepside adrese teslim edilmek istendiğini öne süren Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Tezcan, "Burada yapılan iş, daha önceden maliyetini bilmediğimiz halde 56 milyon TL'ye ihaleye çıkarılmıştı. Bu işin sokakta konuşulan bedeli ise 10 ile 15 milyon TL arasındadır. Bugün tekrar davetiye usulü ile Bitlis'te yaşayan hiçbir firmanın davet edilmediği bir ihale yapılıyor. İşin tamamı ise 80 milyon TL'ye ihaleye çıkarılmıştır. Bazı firmalardan gelen yetkililer içeriye dilekçe verdiler. Bunu 30 ile 40 milyon TL arasında yapabileceklerini söylüyorlar. Burada 80 milyon TL olan ihale bedelinden 50 milyon TL devlete para kalacak. Biz aynı zamanda bu paraların harcandıkları yerin yanlış olduğuna inanıyoruz. Bu para ile 80 köyün kanalizasyonu, yolu, alt yapısı biter. Bizim hedefimiz burada devletin parasının heba etmemeleridir. Yapılan haksızlara son verilmelidir.” dedi.

“VALİ İHALEYİ İPTAL ETTİ DİYE GÖREVDEN ALINDIĞI İDDİA EDİLİYOR”

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul’un iptal ettiği ihaleden dolayı görevden alındığı iddiası ve yapılan son ihaleden önceki görevden almalara da değinen Davut Tezcan, “Bitlis Valisi Veysel Yurdakul’un iptal ettiği ihaleden dolayı görevden alınıp merkeze çekildi söyleniyor. Konuyla ilgili net bir bilgimiz yok ancak güçlü bir iddia. Çünkü aldığımız bir duyuma göre özel idarede yapılan yol ihalesinden önce önemli mevkilerde görevden alma ve yer değişikliği yapıldığı iddiaları var. Şayet bu durum ancak ihalenin peşkeş çekilmesiyle açıklanabilir. Çünkü bunun başka bir açıklaması olamaz.” diye konuştu.

“İHALE YAPILMASINA DEĞİL, PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNE KARŞIYIZ”

Gerek bir Bitlisli olarak gerekse Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı olarak her zaman Bitlislilere ve Bitlis’e yapılacak yatırımların yanında yer aldıklarını ve almaya da devam edeceklerini kaydeden Davut Tezcan, kendilerinin ihale yapılmasına değil, usulsüz ve peşkeş çekilen ihalelerin yapılmasının karşısında olduklarını dile getirdi. Yapılan ihale için temennilerinin ihalenin iptal edilip yeniden ihaleye çıkılması ve bu defa belli kişilerin değil şartları kapsayan her firmanın ihaleye girmesinin sağlanması olduğunu kaydeden Tezcan, “Meydan Yazıcık Köyünün güvenlik yolu yapım ihalesine bir madde konulmuş. Bu madde gereği güvenlik yolunun aciliyeti ifade edilmiş. Ancak böyle bir aciliyet söz konusu değildir. Zaten çözüm süreci var, barış ortamı var. Neyin acelesi yapılıyor. Akıllara tek gelen bir şey var. Oda ihalenin alelacele şekilde önceden belirlenen firmaya verilmesidir.”

“80 MİLYONLA YÜZLERCE KÖYÜN ALT YAPI VE SU SIKINTISI GİDERİLEBİLİR”

İhalede tutarına da atıfta bulunan Davut Tezcan şöyle konuştu: “Biz aynı zamanda bu paraların harcandıkları yerin yanlış olduğuna inanıyoruz. Bu para ile 80 köyün kanalizasyonu, yolu, alt yapısı biter. Yüzlerce köyümüzün alt yapı ve su sıkıntısı var. Bu paralarla tüm köylerin su sıkıntısı çözülebilir. Alt yapı sorunu çözülebilir. Bizim hedefimiz burada devletin parasının heba etmemeleridir. Yapılan haksızlara son verilmelidir.”


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.