DEM Bitlis Belediye
Losev

Demirtaş'tan ilk açıklama

Videoyu Aç Demirtaş'tan ilk açıklama
A
a

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş seçim sonuçları hakkında konuştu.

Zorlu, eşit ve adil olmayan bir seçim kampanyasını tamamladıklarını ifade eden Demirtaş, "Devletin bütün olanaklarını arkasına alan bir devlet partisine karşı, bizler Türkiye’nin emekçileri ve barışı isteyenleri olarak muhteşem bir zafer elde ettik. Hepimize hayırlı olsun. Bu seçimde özgürlükten, demokrasiden, barıştan yana olanlar kazandı, baskı ve kibirden yana olanlar kaybetti. Bu zafer bütün ezilenlerin, bütün inançların, bütün ötekileştirilenlerin zaferidir. Bu zafer işçilerin, ezilenlerin, Sol’un ortak zaferidir. Bu zafer özgürlükçü anayasa isteyenlerin, seçim barajına karşı olanların zaferidir. Kürtlerin ve Türklerin beraber yaşamalarını isteyenlerin zaferidir. En çok bu ülkenin kadınlarının zaferidir. Seçim meydanlarında ne söylediysek arkasındayız. HDP Türkiye partisidir. HDP Türkiye’dir, Türkiye HDP’dir. Bunun onurunu yaşıyoruz" dedi.
 
Kürt sorunu yoktur diyen AKP,'nin Türkiye’nin doğusunda sıfırlandığını vurgulayan Demirtaş, "Bu seçimde bize inanarak oy verenleri mahçup etmeyeceğiz. Onları gönüllü HDP’li yapmak için daha çok çalışacağız. Türkiye’de artık başkanlık tartışmaları son bulmuştur. Türkiye uçurumun kıyısından dönmüştür. HDP Türkiye’nin aleyhine olan hiçbir projede yer almamıştır, yer almayacaktır. Bizimle ittifak kuran bileşenlere teşekkür ediyoruz. İttifak kurmayıp destek verenlere de teşekkür ediyoruz. Seçim kampanyasında yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.
 
Artık HDP’nin tek başına iktidar olmak için uğraşacağını ifade eden Demirtaş, AKP ile koasliyon kurmayacaklarını da açıkladı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.