DEM Bitlis Belediye
Losev

Demirtaş Ahlat Mitinginde Yankesicilik

Videoyu Aç Demirtaş Ahlat Mitinginde Yankesicilik
A
a

Ahlat ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın dün yaptığı mitingde yaşanan yankesicilik olayında 5 kişi gözaltına alındı.

Demirtaş'ın miting alanına girmesiyle birlikte yankesiciler partililerin genel başkanlarına sevgi gösterilerini fırsata dönüştürdü. Yankesicilik yapan M.T. isimli şahıs, mitingdekiler tarafından fark edilince gerginlik yaşandı. Olayın büyümemesi için zanlı bir kahvehane içerisinde bekletilirken, miting sonunda da kısa süreli bir arbede yaşandı. Sağduyulu vatandaşlar tarafından sakinleştirilen topluluk olay yerinden ayrılırken, zanlı M.T. ise zırhlı araçla olay yerinden uzaklaştırıldı.

Ahlat Kaymakamlığından yapılan yazı açıklamada, Selçuklu Meydanı'nda BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katıldığı Barış Ve Demokrasi Partisi'nin mitinginde meydana gelen yankesicilik olayı ile ilgili olarak suçüstü yakalanan M.T. isimli şahsın verdiği bilgiler doğrultusunda, birlikte hareket ettikleri anlaşılan M.Ş.B., F.Ö., M.A.E. ve D.Y. isimli şahıslar ve kullanmış oldukları otomobilin tespit edilerek Tatvan ilçesinde yakalandığı belirtildi. Açıklamada, "Şahısların Ahlat nüfusuna kayıtlı olmadıkları, il dışından bu olayı gerçekleştirmek üzere hareket ettikleri tespit edilmiştir. Olayda müşteki sıfatıyla ilçemizde 14 kişinin bulunduğu ve toplamda olayla ilgili 17 müştekinin toplam mağduriyeti, vermiş oldukları ifadelere istinaden yaklaşık 16 bin TL'dir. M.T., M.Ş.B., F.Ö., M.A.E ve D.Y. isimli şüpheli şahıslar adli mercilere sevk edilmiştir" denildi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.