Losev

DBP'li belediyeler Kayyumu AYM'ye taşıyacak

Videoyu Aç DBP'li belediyeler Kayyumu AYM'ye taşıyacak
A
a

DBP'li belediyelere atanan kayyımlar, yarın AYM'ye taşınacak. İç hukuk yollarının tüketilmesi halinde ise kayyımlara ilişkin AİHM'e başvuruda bulunacak.

DBP'li yöneticiler, HDP'li vekiller ve belediye çalışanları, Anayasa Mahkemesi'ne yarın bireysel başvuru yapacak. İç hukuk yollarının denenmesinin ardından başvurular AİHM'e taşınacak. Yarın yapılacak başvurulara ilişkin bilgi veren DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, kayyım atamalarını tanımadıklarını ve ilk günden itibaren yapılanı siyasi darbe olarak değerlendirdiklerini belirtti. Tuncel, "Kayyum darbesine karşı yerellerde seçme ve seçilme hakkının gaspına karşı seçilmişler ve seçmenler tarafından ilgili mercilere başvuru yapılacaktır. Hukuksuzluğa karşı hukuk için mücadele edeceğiz" dedi.

11 Eylül tarihinde DBP'li belediyelere kayyım atanarak 12 Eylül darbesinin yeniden devlet tarafından güncellendiğini kaydeden Tuncel, AKP hükümetinin 11 Eylül tarihinde "Türk polisi adına yönetime el koyarak" işgalci zihniyetini açığa çıkardığını dile getirdi. Belediyelere atananların ya kaymakam ya da vali yardımcısı olduğuna dikkat çeken Tuncel, "Devlet sömürgeciliğin bir parçası olarak kendi zihniyetini ifade etmiştir. 28 belediyemize kayyım atanmıştır. Belediyelerimizde eşbaşkanlık sistemi hayata geçirilmiştir ve eşbaşkanlık sistemimize kayyım atanmıştır. 12 ilde partimize saldırı olmuş ve hedef haline getirilmiştir" diye konuştu.

-Pazartesi günü bireysel itiraz başvurusu yapacağız-

Tuncel, hukuksuzluklara karşı DBP Hukuk Komisyonu'nun itiraz dilekçelerini hazırladığını ve Pazartesi günü başvuru yapacaklarını kaydetti. Kayyım atanan belediye eşbaşkanlarının ve meclis üyelerinin de bireysel itiraz edeceklerini ifade eden Tuncel, darbeye maruz kalan eşbaşkanları ve meclis üyelerinin de hukuk mücadelesi yürüteceğini aktardı. Danıştay alanında hukuksal bir mücadelenin yürütülüp yürütülmeyeceği noktasında da çalışmalarının olduğunu ifade eden Tuncel, ilerleyen süreç içerisinde mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.


 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.