Losev

Davutoğlu’ndan Bedelli Askerlik Açıklaması

Videoyu Aç Davutoğlu’ndan Bedelli Askerlik Açıklaması
A
a

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan, muhalefetin Enerji Bakanı Taner Yıldız'ı istifaya çağrılarına yanıt verdi. Davutoğlu'ndan bedelli askerlikle ilgili de açıklama geldi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın “İstifayı değerlendirmediğimi zannetmeyin. Ben ilkeleriyle yaşamış bir insanım. Bunu Soma kazasından sonra Bakanlar Kurulu’na ilettim. Şimdi 13 muhalefet partisi milletvekilinin de tavsiyesini bir kez daha Başbakanımla paylaşacağım. Kolay olanın istifa etmek olduğunu beni tanıyanlar bilir. Makam ve paraya bir bakışım var” açıklaması Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da soruldu.
 
Davutoğlu'ndan istifa cevabı:
 
"Bakanların performansı, istifa edip etmeyecekleri muhalefetin işi değildir. Sayın Taner Yıldız'ın enerji bakanlığı döneminde neler yapmış olduğunu, şimdi başbakan, geçmişte kabine arkadaşı olarak bilen benim. 
 
Seçimlerde yenilgi ardına yenilgi yaşamaları sonrasında niye kendilerinin etik davranış sergilediklerini sorgulamak lazım. 
 
Orada ihmali kimin vardır kimin yoktur, bunları bizzat ermenek'e giderek alanda takip ettim. Hem ankara'da yoğun brifingler aldım. Bunun dışında iş güvenliğiyle alakalı reform paketini açıkladık. 
 
Kimin orada ihmali olduğunu benden daha iyi takdir edecek kimse yok. Enerji bakanımızın verdiği cevap, siyasi etik içinde verilen cevaptır. Atılacak adımlarla ilgili takdir yetkisi bize aittir.
 
 BEDELLİ ASKERLİK
 
Başbakan Davutoğlu, bedelli askerlik konusunda ise “Bedelli askerlikle ilgili değerlendirmelerimiz sürüyor” karşılığını verdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.