DEM Bitlis Belediye
Losev

Davutoğlu, sokağa çıkma yasaklarına ilişkin haberleri yalanladı

Videoyu Aç Davutoğlu, sokağa çıkma yasaklarına ilişkin haberleri yalanladı
A
a

Başbakan Davutoğlu, bugün sokağa çıkma yasaklarının bitimine ilişkin süre verdiği haberlerini yalanlayarak, operasyonların süreceğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün duyurulan sokağa çıkma yasaklarının 1 hafta sonra sonlanacağına ilişkin haberleri yalanladı.

Davutoğlu konuya ilişkin şunları söyledi:

“Bugün gazetelerde, dünkü bazı toplantılarımızda terörle mücadele bağlamında bir süre verildiğine dair haberler var. Bir an önce bu operasyonların başarıyla tamamlanması için gece gündüz çalışıyoruz ancak herhangi bir süre söz konusu değildir. Süreyi zamanla değil de ulaşmamız gereken hedeflerle tayin ediyoruz. Dağlarımız, ovalarımız, şehirlerimiz bu canilerden temizleninceye kadar, şehirlerimizin, ilçelerimizin her bir sokağı emniyetle, huzurla girilen sokaklar oluncaya kadar terörle mücadelemizi büyük bir kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.”

‘Tamamlayacağız’

Kimse başladığımız huzur ve demokrasi operasyonunun, çıktığımız bu yolun yarıda kesileceğini, başka istikametlere gidileceğini düşünmesin. İnşallah milletimizle, bölgedeki vatandaşlarımızla birlikte başladığımız işi tamamlayacağız. Bu ülkede şiddet ve terör son noktaya kadar bitirilinceye kadar yolumuza devam edeceğiz. Er ya da geç mutlaka muvaffak olacak, milletimizi tekrar huzur ve emniyete kavuşturacağız. Felaket senaryosu yazanlar, insan canına kıyan, çocukların eline silah veren cellatlar vatandaşımız ile devletimizin arasına giremeyecekler. Bizi, demokrasiden, hukuktan, insan onurunu esas alan, her vatandaşımızı sahiplenen siyasetten de kimse geri çeviremeyecek.”

‘Devam edeceğiz’

Bu ülkede şiddet ve terör son noktaya kadar bitirilinceye kadar yolumuza devam edeceğiz. Er ya da geç mutlaka muvaffak olacak ve milletimizi tekrar huzura ve emniyete kavuşturacağız. Felaket senaryosu yazanlar, insan canına kıyan, çocukların eline silah veren cellatlar, vatandaşımız ile devletimiz arasına giremeyecekler. Bizi demokrasiden, hukuktan, insan onurunu esas alan, her vatandaşımızı sahiplenen siyasetten de kimse geri çeviremeyecek. Bizim gözümüzde her vatandaşımızın hakkı, hukuku birdir. Her vatandaşımızın hakkını korumak bize bir namus borcudur. Türk, Kürt, Sünni, Arap, Alevi ayrımı bize yasaktır, haramdır. Ayrımcılık yapan hiç kimseyle bir arada, birlikte olmayız, olmayacağız.”

‘Kararlı mücadeleyle karşı koyacağız’

“Devletimiz sadece ve sadece suç işleyenlerin yakasına yapışacak ve asla sürüklendiği o eski tuzaklara düşmeyecektir. 90’lı yıllarla bugünleri karşılaştıranlar da bilsinler ki, halk ile teröristi ayırtedecek, halkımıza Türkiye’nin her köşesinde en derin merhametle yaklaşacak, halkımıza düşman olan teröristlere ise en kararlı mücadeleyle karşı koyacağız.”

‘Tek tek araştırılacak’

“Sizden beklediğimiz tek şey, bu milletin huzurunu bozmayın, gönderdiğimiz kaynakları halka hizmet için kullanın ve bu halka aidiyetinize sadık kalın. Bunu yapmak yerine, halka hizmet etmek yerine Türkiye’nin nerede bir düşmanı varsa, Türkiye’ye düşmanlık ilan etmiş hangi başkent varsa oralara gidip onlarla kol kola girmek bu milletin geleceğinde mahkum olacaksınız anlamına gelir. Siz ne yaparsanız yapın, tarih ve millet ve en fazla da bölge halkı sizinle ilgili kesin hükmünü verecektir. Böylesine çukur siyasetinin peşinde olan belediyecilik yapıyorlarsa maalesef şehirlerimiz tarumar ediliyor. Hiç merak etmeyin, personel giderlerinin nereye gittiği, yatırımlara dönüştürülmeyen bu kaynakların ne için kullanıldığı tek tek araştırılacak ve hesabı sorulacaktır.”

“Terörle mücadelemizde birinci önceliğimiz vatandaşımızın canını ve malını korumaktır. Terörle mücadele siyaseti, demokrasiyi, hukuku gölgelemeyecek. Asla eski Türkiye’ye geri dönülmeyecek ama asla Türkiye, terör örgütünün planlarına da kurban edilmeyecek.”
Kaynak : İMC

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.