Losev

Davutoğlu: PYD Fırat'ın batısına geçmedi

Videoyu Aç Davutoğlu: PYD Fırat'ın batısına geçmedi
A
a

Başbakan Davutoğlu, Türkiye’nin kırmızı çizgimiz dediği Fırat’ın batısına geçen YPG’ye ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Fırat’ın batısına geçen unsurların PYD olmadığına dair elimizde bilgi var” dedi.

Suriye’de süren savaşta YPG ve YPJ’nin içinde bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri Fırat’ın batısına geçerek Teşrin’de IŞİD’e karşı mücadeleye devam ediyor. Daha önce Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da PYD’nin askeri kanadı YPG ve YPJ’nin Fırat Nehri’nin batısına geçtikleri taktirde vurulacaklarını söylemişti.

Dün Teşrin kasabasına geçerek burada IŞİD’le savaşmaya devam ettiğine ilişkin haberlerin ardından Başbakan Davutoğlu bugünkü değerlendirmesinde YPG’nin Fırat’ın batısına geçmediğini savundu.

Davutoğlu şöyle konuştu:

Bugün basına yansıyan haberler konusunda da Suriye’de bizim pozisyonumuz açıktır. Tışrin civarında yaşanan gelişmeler önceden ve şimdi de yakından takip ettiğimiz gelişmelerdir. Türkiye’ye hasmane tutum içinde olan hiçbir unsurun Fırat’ın batısına geçmesine olumlu bakmayacağımızı, PYD bağlamında bunu dile getirdik. Koalisyon ortaklarına da bunu vurguladık. Şu anda bütün o kuşak üzerinde, Halep üzerinde, Tışrin’den Cerablus’a kadar olan alanda dinamik bir durum mevcuttur. Biz bütün bunları yakından takip ediyoruz. Şu ana kadar bize intikal eden bilgilerde geçen unsurların kesinlikle PYD unsurları olmadığı yönünde daha çok Arap ve o bölgede koalisyonla birlikte hareket eden gruplar. Bir kez daha ifade ediyorum. Bu konudaki kararlılığımız da bütün taraflara açık bir şekilde dile getirilmiştir. Daha önce de Türkiye olarak söyledik. Suriye’de hiç kimsenin gerek terör gruplarının gerek Suriye rejiminin ve Suriye ile işbirliği yaparak sivil halka büyük zarar vermiş olan PYD gibi rejimin işbirlikçilerinin Suriye’deki bu gelişmelerde etkin olmasını doğru görmedik, görmeyiz. Bütün koalisyon müttefik unsurlarına da söylüyoruz şu anda PYD iltisaklı olduğu PKK ile birlikte Türkiye karşıtı terör faaliyeti yürüten bir kompozisyonun parçasıdır. Suriye içinde de Suriye rejimi ile işbirliği yapan, Suriye rejiminin bütün suçlarına ortak olmuş olan bir gruptur. Buna karşı olan kararlı tutumumuzda hiçbir değişiklik söz konusu olmayacaktır”

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.