Losev

Daka Genel Sekreteri, Emin Yaşar Demirci'den Tatso'ya ziyaret

Videoyu Aç Daka Genel Sekreteri, Emin Yaşar Demirci'den Tatso'ya ziyaret
A
a

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TATSO) ziyaret etti.

TR2 bölge yatırımları ve İran pazarının konuşulduğu ziyarette, özellikle işbirliği ortaklığına ve birlikte çalışmanın getirisi üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TATSO Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Dağdağan, "Bizler son yıllarda İran piyasasından Bitlis ili ve ilçelerinin daha fazla yararlanması için çalışmalar yürütüyoruz. Bunun meyvelerini toplamaya başlayacağımız zaman, maalesef değişik sebeplerden dolayı İran sınır kapılarını kapattı. Birebir görüşmelerimiz oldu. Buraya davet ettiğimiz belediye başkanları, turizm firmaları, sivil toplum kuruluşları oldu. Oldukça memnun bir şekilde ayrıldılar. Fakat sınırda meydana gelen olaylar bunun halka yayılmasını engelledi. Ticaret odası olarak yaptığımız çalışmaları artık DAKA ile ortaklaşa yürütüp bilgi akışını sağlamak istiyoruz. İran'a odamız bünyesinde bulunan meslek grupları ile toplantı yapıp mayıs ayında bir ticaret gezisi düzenlemeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci ise, DAKA olarak özellikle İran pazarına büyük önem verdiklerini ifade ederek, "Burada önemli olan üretilen her türlü ürünün sadece İran'a değil dünyaya pazarlanmasını sağlamaktır. İran turizmini sadece nevruz bayramları gibi kısa vadede değil uzun vadeye bütün yıla yaymak istiyoruz. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Özellikle farsça bilen elemanlar almış bulunmaktayız. Kapıköy Sınır Kapısı'nın daha aktif bir şekilde işlev kazanması için sınır kapısını modernize etmek için TOBB'dan destek aldık. Ayrıca İran kendi sınırları içindeki yolların çalışmasına başladı. Bu çalışmalar toplu taşıma araçları dışında kalan sivil araçların geçişinin daha fazla akışını sağlayacaktır. Burada şunu da belirtmek istiyorum, rekabet yerine Van'daki ve hatta gerekirse yurtiçi ve yurt dışındaki tacirlerle iş ortaklıkları yapılmalı. Van -Tatvan arasında hızlı feribot için çalışmalar yürütülmekte. Van'a gelen turistler bu yolla Van Gölü havzasına dağıtılabilir. İran ile yapılan çalışmalar da özellikle gördük ki hazır giyim sektörüne büyük bir talep var. Buralarda hazır giyim sektörü üzerine açılacak showroomlar ile ticarete büyük katkılar sağlanabilir. Unutulmamalıdır ki Laleli piyasası da bu şekilde oluşmuştu. Bundan sonra Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası ile ortak çalışmalar yürüterek daha fazla kazanımlar nasıl elde edilebilir noktasında görüş alışverişinde bulunacağız" şeklinde konuştu.

Ziyarette TATSO Meclis Başkanı İhsan Bakırhan ve meclis üyeleri de hazır bulundu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.