Losev

Dağkıran "Engelleri Hep Beraber Kaldıralım"

Videoyu Aç Dağkıran "Engelleri Hep Beraber Kaldıralım"
A
a

Belediye Eş Başkanımız Dağkıran Engelliler Haftası nedeniyle engelli yurttaşları ziyaret ederek, daha yaşanılabilir bir dünya için "Engelleri Hep Beraber Kaldıralım" dedi.

Belediye Eş Başkanımız Nevin Daşdemir Dağkıran ve Ovakışla (Pirxus) Belediye Eş Başkanı Servin Karakoç 'Engelliler Haftası' nedeniyle Bitlis merkezde bulunan engelli dernekleri ve engelli yurttaşları evlerinde ziyaret etti.

Eş Başkanımız Nevin Daşdemir Dağkıran ve Servin Karakoç Bitlis merkezde bulunan Bitlis Bedensel Engelliler Derneği (ASİBED), Türkiye Sakatlar Derneği (TSD), engelli yurttaşların evlerini ve özel bir rehabilitasyon merkezini ziyaret etti. Burada engelli yurttaşlara hediyeler verdikten sonra sohbet edip sorunlarını dinleyen Eş Başkan Dağkıran Bitlis Belediyesi olarak kentte engelleri kaldırmayı kendilerine görev bildiklerini söyledi.

'Engel olmamalı, engelleri kaldırmalıyız'

Eş Başkanımız Dağkıran engelli yurttaşların yaşam alanlarının genişletilmesi gerektiğine vurgu yaparak "Engelli kardeşlerimiz rahatsızlıklarından dolayı zaten dezavantajlı bir durumdalar. Ne yazık ki kentlerimiz engelli yaşamı için çok rahat değil, gerekli önlemlerin alınması noktasında bugüne kadar hassas davranılmamış. Bitlis bu anlamda coğrafi yapısı itibariyle daha da bir zorlayıcı durumda. Biz belediye olarak üzerimize düşeni yapma sözü veriyoruz. Engelli yurttaşlarımızın daha rahat hareket edebileceği bir kent için her projemizde mutlaka engelli yurttaşlarımızın ihtiyaçlarını da gözeteceğiz. Yine şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli kardeşlerimize ihtiyaçları konusunda imkanlarımız dahilinde yardımcı olacağız. Aynı zamanda insani anlamda da sosyal hayatımızın her aşamasında engelli yurttaşlarımızın yaşamlarını sürdürme çabalarına karşı engel olmamalı, engelleri ortadan kaldıran olmalıyız. Hep beraber, el ele verip, daha yaşanılası bir dünya için engelleri ortadan kaldıralım." dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.