Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Çevre Haftası'nın vesilesiyle gerçekleştirilen canlı bağlantıda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden 9 millet bahçesinin açılış törenine katıldı.
Hizmete sunulan millet bahçelerinin toplamda 1 milyon 466 bin metrekare büyüklüğünde olduğunu söyleyen Erdoğan, her bir millet bahçesinin sunduğu imkanlarla harikulade projeler olduğunu belirtti.
"Vizyon projemiz Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi"
Erdoğan, millet bahçelerine ilişkin hedeflerinin 81 milyon metrekareden 100 milyon metrekareye çıkarmak olduğunu belirterek, "Millet bahçesi sayımızı da 500 olarak güncelledik. Şimdiye kadar toplam 21 buçuk milyon metrekare büyüklüğündeki 189 millet bahçemizi hizmete aldık. Halihazırda 27 buçuk milyon metrekare büyüklüğündeki 137 millet bahçemizin yapımı devam ediyor. Bu alandaki vizyon projemiz Atatürk Havalimanı'na yapmakta olduğumuz 7.7 milyon metrekare büyüklüğe sahip millet bahçemizdir. İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi tüm etaplarıyla hizmete girdiğinde dünyanın en gözde şehir parkları arasında yerini alacaktır." dedi.
"Kentsel Dönüşümde Kararlı Adımlar Atacağız"
Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin gösterdiği sağlam, dayanıklı ve güvenli binalar inşa etme zorunluluğuna değinerek, "TOKİ tarafından deprem mevzuatına uygun yapılan konutlarda hiçbir sorunla karşılaşmadık. Son yıllarda inşa edilen hastaneler, kamu binaları, spor tesisleri başarılı bir sınav verdiler. Yeni yapı stokumuzu asla bu standartların altına düşürmeyeceğiz. Kentsel dönüşüm projelerinin ne kadar önemli ve vazgeçilmez olduğunu da yine depremle birlikte daha yakından gördük. Dönüştürebildiğimiz yerlerde yıkılan bina sayısı dolayısıyla can kaybımız az oldu. Kentsel dönüşüm projelerinin önünün kesildiği bölgelerde ise ne yazık ki üzüntümüz katlandı. Bu tecrübelerden dolayı kentsel dönüşüm konusunda daha kararlı ve dirayetli adımlar atacağız. İnsanlarımızın hayatına doğrudan etki eden bu konuda tamahkarlık kabul etmeyeceğiz. İdeolojik saplantılarla hareket edenlerin veya para hırsıyla hareket eden müteahhitlerin kaprislerine boyun eğmeyeceğiz." diye konuştu.
Kentsel Dönüşüm Çağrısı
Vatandaşların bize yönelik kampanyasının yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Erdoğan, "Tüm vatandaşlarıma seslenmek istiyorum. Eğer binanız depreme dayanıklı değilse, sel veya heyelan tehdidi altındaysa dönüşüm sürecini başlatın. Afetle karşılaşmadan, deprem kapınızı çalmadan önce gerekli tedbirleri alın. Mülk sahiplerinin desteğiyle şehirlerimizi afetlere karşı daha sağlam hale getireceğimize inanıyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)





