DEM Bitlis Belediye
Losev

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye: Bundan sonra her şey karşılıklı

Videoyu Aç Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye: Bundan sonra her şey karşılıklı
A
a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden, Türkiye’de, FETÖ soruşturmasında tutuklanan rahip Andrew Brunson’un iade edilmesini isteyen ABD yönetimini eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’dan muhtarla bir araya geldi. Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili davalarda verilen sanık ifadelerini değindi. Erdoğan, “Suçüstü yakalandıkları halde mahkemelerde ‘görmedik, duymadık, söylemedim’ diyerek üç maymunu oynayan FETÖ’cüler, kendilerini bekleyen acı sondan kurtulamayacaklardır” diye konuştu.

‘BİZİ HİÇ TANIMAMIŞLAR’

Türkiye’nin güvenliği için sınırötesinin de güvenli hale getirilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, “Bizden sınırlarımız boyunca, gözümüz göre göre bir terör devleti kurulmasına sessiz kalmamızı bekleyenler kusura bakmasınlar. Bizi hiç tanımamışlar demektir. Geçmişte kurumlarımıza sızmış, ihanet çetesi mensupları vasıtasıyla belki bu tür operasyonlar yapabiliyorlardı ama artık o günler geride kaldı” ifadelerini kullandı.Suriye’den yaşanabilecek bir saldırıya karşılık verileceğini ifade eden Erdoğan, “Bundan sonra da topraklarımıza Suriye tarafından en ufak bir saldırı olursa sağa sola bakmadan gereğini yaparız, kimse endişe etmesin” dedi.

ABD’YE İFTAR ELEŞTİRİSİ

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın her yıl ABD’de yaşayan Müslümanlara iftar yemeği verdiğini hatırlatan Erdoğan, bu yıl organizasyonun iptal edildiğini kaydetti. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları söyle:“Hani nerede, hani ayrımcılık yoktu? Hani siz inanç özgürlüğüne karşı değildiniz? Peki bu yaptığınız nedir? Şimdi bizim de tabii ki bakışımız ister istemez değişiyor. Biz uygulamaya bakarız, lafa değil. Mısır’da sadece dinlerinden dolayı Hristiyanlara saldıranlar nasıl teröristse, Amerika’da sadece dinlerinden dolayı o kadınlara saldıran, onları savunmaya çalışanları da öldüren kişi veya kişiler de teröristtir.”

’80 KOLİ DOSYA GÖNDERDİK’

“‘Bizim vatandaşımız sizin cezaevinde, onu bize verin’ diyorlar. Siz cezaevinde olmayan terörist başını bize bir verin bakalım. Oradan 170 ülkeyi idare edecek. 80 koli dosya göndereceğiz, buna rağmen hala ‘Öyle mi böyle mi’ deyip… Böyle bir şey olamaz. Bundan sonra her şey karşılıklı.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.