DEM Bitlis Belediye
Losev

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Parayla maske satışı yasaktır

Videoyu Aç Cumhurbaşkanı Erdoğan: Parayla maske satışı yasaktır
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıkladı: Parayla maske satmak yasaktır. Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir. Yeşilköy Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de hastane yapıyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Maske dağıtımı başladı. Kesinlikle parayla maske satışı yasaktır. Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir” dedi. Erdoğan ayrıca, Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’de 45 gün içerisinde salgın hastaneleri yapılacağını açıkladı.

Tarabya Köşkü’nde yapılan kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Erdoğan şunları söyledi:

‘MASKE STOKUMUZ VE ÜRETİM PLANLARIMIZ VAR’

“Pazar yerleri ve toplu mekanlarda maske takılmasını zorunlu hale getirdik. Pazar yerlerinde tahtalar arasındaki ayrılıklar konusunu hassasiyetle ele aldık. Valiliklerimiz bu süreci çok yakından takip edecekler. Valiliklerimiz e-devletten ücretsiz maske dağıtımına başladı.

“Parayla maske satmak yasaktır. Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir. Salgın bitene kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stokumuz ve üretim planlamamız vardır. Devlet olarak tüm vatandaşlarımıza ücretsiz olarak maske ulaştırmakta kararlıyız. Dışarıya çıkan vatandaşlarımızın 3 adım veya 2 metre mesafeden daha yakın bulunmamalarını istiyoruz.

“Her şehrimizde bulunan il kurullarıyla ihtiyaca göre gerekirse ilave tedbirler geliştirebiliyorlar. Hastalığı yayma tehlikesi olan bina, sokak, cadde, köy, ilçe düzeyindeki kimi yerleri tümüyle karantinaya alıyoruz. Evlerinde kalmalarını rica ettiğimiz 65 yaş üstü vatandaşlarımız ie kronik hastalığı olanların ihtiyaçları için VEFA Sosyal Destek grupları oluşturduk. Bu ekipler aracılığıyla şimdiye kadar 65 yaş üstü veya kronik hastalığı olan 1 milyon 320 bin vatandaşımızın taleplerini yerine getirdik.

“Çalışma ve görevli olanlar dışında tüm vatandaşlarımızın evde kalmalarını sağlayarak insan hareketliliğini asgari seviyeye indirmekte kararlıyız. Test sayısında günlük 20 bini geçerek hastaları tespit ve virüsü engelleme konusunda önemli bir eşiği daha aştık. Teşhis ve tedavi konusunda herhangi bir sıkıntımız yoktur. Yeşilköy Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’de 1000 odalı hastane yapıyoruz. 45 gün içerisinde buraları bitireceğiz. Buraları halkımıza sunacağız.

‘AVRUPA VE AMERİKA TEDBİR ALMADI’

“Ortaya çıkan her gelişme karşımızdaki tehdidin büyüklüğünü ve aldığımız tedbirlere uyulmasının gerekliliğini bir kez daha gösteriyor. Avrupa ülkelerinin tamamiyle ABD’deki gelişmeleri an be an takip ediyoruz. Virüs taşıyanların Avrupa ve Amerika seyahat geçmişinin olması bu ülkelerin tedbiri almadığını göstermektedir. Bizim gösterdiğimiz hassasiyeti bu ülkeler de gösterseydi çok daha iyi bir durumda olabilirdik.

“Türkiye Cumhuriyet, tüm kurumları ve imkanlarıyla 83 milyon vatandaşının tamamının yanındadır. Milletimizin her bir ferdine sergilediği birlik, beraberlik, dayanışma için şükranlarımı sunuyorum. Türk milleti İstiklal Harbi’nde yayınlanan Tekalifi Milliye emirleriyle varını yoğunu bağımsızlığı için ortaya koymuş bir millettir. Tekalifi Milliye emirlerini hatırlatmak istiyorum.

“Görüldüğü gibi ülkemiz bir tehdit işle karşılaştığında devlet ve millet el ele vererek tüm imkanları seferber etmektedir. Bugün de yaptığımız budur. Her ne kadar bazı kafalar bu dayanışma kültürünü kavramakta zorlanıyor olsa da hamdolsun milletimiz gerçekleri görmekte, üzerine düşenleri yerine getirmektedir.

‘2 MİLYON MÜKELLEFİN ÖDEMELERİNİ 6 AY ERTELEDİK’

“İstihdamın sürmesi en büyük kriterimizdir. Bu şartla üretimine ara veren veya azaltan işletmelerdeki çalışanlarımızın ücretlerinin asgari ücreti geçmeyecek şekilde 2/3’ünü biz ödüyoruz. Aldığımız tedbirlerle 2 milyondan fazla mükellefin ödemelerini 6 ay erteledik. Firmalara ve gerçek kişilere kredi ödemelerini 3 ay erteleyebilmeleri için finansman desteği sağlıyoruz. Kamu bankalarımız müşterilerine pek çok kolaylık ve destek sağladı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.