DEM Bitlis Belediye
Losev

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 951. Yıl Dönümünde Ahlat'ı Ziyaret Etti

Videoyu Aç Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 951. Yıl Dönümünde Ahlat'ı Ziyaret Etti
A
a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümü dolayısıyla Ahlat’ta düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Bitlis’e geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Ahlat’ta, Vali Oktay Çağatay ile birlikte, AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Vedat Demiröz, Bitlis Milletvekilleri Cemal Taşar ve Vahit Kiler, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanglay, Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Ahlat Kaymakamı Fikret Dağ, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, çevre il ve ilçe belediye başkanları ile siyasi parti temsilcileri karşıladı.

Ahlat’ta ilk ziyaretini 1071 Millet Bahçesi'ne yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan alanda bulunan Han Otağı'na geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ahlat programına, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve AK Parti ile MHP milletvekilleri eşlik etti.

Bitlis programı kapsamında 1071 Millet Bahçesi'nde bulunan Han Otağı'nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, alanda toplanan vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmada Ahlat ve bölgenin önemine değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "kıyısında kurulduğu Van Gölü, batısındaki Nemrut ve doğusundaki Süphan dağları ile bağrında muhafaza ettiği Selçuklu yadigarı mezarlıkları ve daha nice güzellikleriyle Ahlat maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşlarından biridir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'nın kendi içindeki barbarlığın zirveye ulaştığı, dini amaçlı görünen ama aslında tamamen yağma niyetli haçlı seferleriyle oluk oluk kan döktüğü, doğudan batıya bir medeniyet göçünün yaşandığı çağlarda Ahlat bölgesinin parlayan yıldızı olarak öne çıktığını söyledi.

Terörle mücadele konusuna da değinen Cumhurbaşkanı  Erdoğan, "Ülkemizin güvenlik önceliklerine, kendi planlamamıza göre operasyonları sürdüreceğiz. Bir gece ansızın gelebiliriz hem de her yere gelebiliriz. Terör örgütlerinin başını ezmeye devam ediyoruz. Gabar’da, Tendürek’te ezdik, ezmeye devam ediyoruz. Güney sınırlarımızı 30 kilometre derinliğinde bir koridorla güvence altına alana kadar mücadelemizin bitmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet daha sonra, UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesindeki dünyanın en büyük Türk İslam mezarlığı olma özelliğini taşıyan Ahlat Selçuklu Mezarlığı'nı ziyaret ederek mezarlık önünde Türk bayraklarıyla bekleyen ve sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı.

Okunan duaların ardından Ahlat Selçuklu Mezarlığı’ndan ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki heyet ile birlikte Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.