Losev

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bazı işletmeler 11 Mayıs'ta hizmete açılabilecek

Videoyu Aç Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bazı işletmeler 11 Mayıs'ta hizmete açılabilecek
A
a

65 yaş üstüne sokağa çıkma günlerinden birinde 4 saat yürüyüş hakkı geldi. İlk uygulama 10 Mayıs’ta yapılacak. 11:00 ile 15:00 arasında olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Dünyanın tamamıyla birlikte ülkemizi de etkileyen Covid-19 salgınında önemli bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyoruz. Türkiye hamdolsun devleti ve milletiyle örnek bir mücadele ortaya koymuştur Yeni hasta sayımız artık binli rakamlarla ifade edilir hale geldi. İyileşen hasta sayısı katlanarak artıyor” dedi.

Erdoğan normal hayata dönüşü kademe kademe kademe başlatacaklarını belirterek “Salgının daha ne kadar süreceği henüz belli değildir. Evet normale döneceğiz. Ancak bu yeni bir normal olacaktır” diye konuştu.

Bir normalleşme planı hazırladıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sınırlandırmaların kademeli şekilde esnetilmesi ile ilgili düzenlemeleri genel olarak mayıs, haziran ve temmuz aylarına yayarak yapıyoruz” ifadesini kullandı.

Erdoğan plana ilişkin şu detayları verdi:

– İlk müjdemiz; 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızadır. 65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırması günlerinin birinde ve dört saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz.

– 65 yaş üstüne sokağa çıkma günlerinden birinde 4 saat yürüyüş hakkı geldi. İlk uygulama 10 Mayıs’ta yapılacak. 11:00 ile 15:00 arasında olacak.

– 0-14 yaş grubu hafta içinde 13 Mayıs çarşamba günü, 11.00 ile 15.00 saatleri arasında dışarı çıkartılabilecek. 15-20 yaş grubu ise 15 mayıs cuma günü yine aynı şartlarda ve aynı saatlerde dışarı çıkıp hava alıp dinlenebilecek.

– Bu geceden itibaren 31 ile giriş çıkış sınırlamasını 7 ilimiz için bitiriyoruz. Antalya, Mersin, Muğla, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya. Her hafta gelişmelere göre karar vereceğiz. Diğer 24 ilimizdeki giriş çıkış yasağı 14 gün boyunca uzatılmıştır.

– Üniversite sınavı 27-28 Haziran, LGS 20 Haziran’da yapılacak.

– Adliyeler ara verilen duruşma, keşif, yargı süreci, icra iflas takiplerinin durdurulması uygulamaları 15 Haziran’da sona erecek.

– Temizlik şartlarının sağlanması, randevu sistemi ile çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartıyla berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs’ta faaliyete geçebilecek.

– Kurallara uyulması şartıyla AVM’ler 11 Mayıs’tan itibaren hizmet vermeye başlayacak.

– Cerrahi maske ve bez maske satışına izin vermeyi planlıyoruz. Maske satışı fiyat sınırıyla serbest.

– İstanbul, Ankara ve İzmir’deki ticari taksiler için tek-çift plaka uygulamasını, 5 Mayıs itibarıyla sona erdiriyoruz.

– Bu hafta sonu da sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

– Milli Savunma Bakanlığı’nın atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetleri 1 Haziran’da, celp işlemleri 5 Haziran’da, bedelli askerlik işlemleri 20 Haziran’da yeniden başlayacaktır.

– Çiftçilerimize, hububatta ton başına 230 lira prim ve destek ödemesi yapıyoruz. Ton başına bakliyat alım fiyatlarını da kırmızı mercimekte 3 bin 500 lira, yeşil mercimekte 3 bin 200 lira, nohutta 3 bin 350 lira olarak belirledik.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.