DEM Bitlis Belediye
Losev

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ateşkes, zirvenin en önemli sonucu

Videoyu Aç Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ateşkes, zirvenin en önemli sonucu
A
a

Erdoğan, bildirgenin 3. maddesine girmesini istediği ancak kabul görmeyen 'ateşkes' önerisi için 'Zirvenin en önemli sonucu' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tahran'da yapılan Üçlü Suriye Zirvesi dönüşü uçakta gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, zirvede yaptığı 'ateşkes' vurgusunun diplomatik bir dille ortak açıklamaya yansıdığını söyledi.

Zirvede Erdoğan'ın 'ateşkes' ifadesinin sonuç bildirgesinin 3. maddesinde yer alması önerisine, Putin karşı çıkmış ve 3. maddeye bu ifade girmemişti.

Tahran dönüşü uçakta konuşan Erdoğan, 'Tahran’daki 3'lü zirvenin Türkiye açısından en olumlu, en memnuniyet verici yönü nedir' sorusuna, "Ateşkes rejiminin sürdürülmesi konusunda mutabakatın oluşması. Bu 12 maddelik 'Ortak Açıklama'ya da yansıdı. Özellikle 3. ve 4. maddelerin altını çizmek lazım. Açıklamada, silahların bırakılmasına işaret ediliyor. Metinde tabii ki diplomatik bir dil kullanılıyor. Ama bunu, silahların bırakılması veya ateşkes gibi bir ifadeyle ortaya koyarsak, o zaman daha iyi anlaşılır. Bölgeye çok daha iyi mesaj olur" cevabını verdi.

Ancak zirvenin ardından yapılan ortak açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, sonuç bildirgesinin üçüncü maddesine 'ateşkes' ifadesinin eklenmesi önerisini sunmuş, bu talep Vladimir Putin ve Hasan Ruhani tarafından kabul görmemişti.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.