Losev

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hacca Gitti

A
a

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hac ibadetini yerine getirmek için bu sabah erken saatlerde eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte İstanbul'dan Medine'ye gitti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz'in davetlisi olarak, Hac ibadetini yerine getirmek için bu sabah erken saatlerde beraberinde eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte İstanbul'dan Medine'ye gitti.
 
Sabah saat 08.30'da hareket eden Cumhurbaşkanı Gül'ün bu yolculuğunun bugün başlayıp Çarşamba günü sona ermesi bekleniyor. Birçok devlet başkanı, her yıl Kral'ın davetlisi olarak hac ibadetini yerine getiriyor.
 
Hac farizasını yerine getirmek üzere 13-17 Ekim 2013 tarihlerinde Suudi Arabistan'a yapacağı ziyaret ile ilgili olarak Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada şöyle denildi:
 
"Sayın Cumhurbaşkanımız, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz'in davetlisi olarak, Hac farizasını yerine getirmek üzere 13-17 Ekim 2013 tarihlerinde Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceklerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, ziyaretleri kapsamında üst düzey Suudi yöneticilerle de biraraya gelecekler ve ikili ilişkilerimizin çeşitli veçhelerinin yanısıra, güncel bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunacaklardır." 
 
Cumhurbaşkanlığına ait TC- CBK kuyruk tescilli uçakla Suudi Arabistan'a giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve diğer ilgililer uğurladı. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.