Losev

Çocuğunu okula göndermeyen veliye bin 200 TL para cezası verildi

Videoyu Aç Çocuğunu okula göndermeyen veliye bin 200 TL para cezası verildi
A
a

Antalya'ya bağlı Kumluca ilçesinde, 60 gün devamsızlığı bulunan bir erkek öğrencinin velisine bin 200 lira ceza verildi.

Antalya'ya bağlı Kumluca ilçesinde, 60 gün devamsızlığı bulunan bir erkek öğrencinin velisine bin 200 lira ceza verildi.

DEVAM ETMEDİĞİ HER GÜN İÇİN CAZA UYGULANACAK

Kumluca Kaymakamı Polat Kara tarafından yapılan açıklamada, Barbaros Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi E.O.'nun (10), 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde sürekli devamsızlık yapması üzerine, öğrenci velisinin yazılı ve sözlü olarak uyarıldığı ancak öğrencinin aile tarafından okula devam ettirilmediği belirtildi.

Bugüne kadar uyarıları dikkate almayan ve çocuğun okula gitmek istemediğini beyan eden aileye para cezası uygulanacağının bildirildiği, son olarak da İlköğretim Kanunları Yönetmeliği'ndeki 'öğrencinin okula devam etmediği her gün için ceza uygulanacağı'na ilişkin madde gereği uyarı yazısı gönderildiği kaydedildi. Daha sonraki aşamada ise hapis cezası uygulanacağına dikkat çekildiğinin belirtilmesine rağmen çocuğunu okula göndermeyen veliye bin 200 TL ceza tahakkuk ettirildiği açıklandı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.