Losev

Çocuğun Kulağından 23 Adet Canlı Kurtçuk Çıkarıldı

Videoyu Aç Çocuğun Kulağından 23 Adet Canlı Kurtçuk Çıkarıldı
A
a

Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi’ne getirilen 3 yaşındaki bir çocuğun kulağından 23 adet canlı sinek larvası çıkarıldı.

Kulakta ağrı ve kanama şikayetiyle babası tarafından Tatvan Devlet Hastanesi’ne getirilen 3 yaşındaki kız çocuğunun sağlık muayenesinde kulağında kurtçuklar görüldü. Yapılan incelemede sinek yumurtalarının kulak içerisinde larvaya dönüştüğü ve kurtçuklar oluştuğu görüldü. Poliklinik ortamında gerekli araç ve gereçlerle yapılan işlemlerle çocuğun kulağındaki sinek larvaları çıkarıldı.

İşlem sonrası çocuğun kulağı temizlendi ve ilaç tedavisine başlandı. Kulak bölgesindeki kontrollerin devam ettiği belirtilen çocuğun taburcu olduğu ve genel sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.

Çocuğun kulağını poliklinik ortamında temizlediklerini söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Gamze Öztürk Yılmaz, “3 yaşındaki çocuk hasta polikliniğimize babası tarafından dış kulak yolunda hareket eden kurtçukların görülmesiyle getirildi. Kırsal kesimde yaşamaktaydı ve biraz geç getirildi. Poliklinik ortamında ve mikroskop desteğiyle dış kulak yolundan 23 adet canlı kurtçuk temizledik. Serum suyu ile yıkamamızı yaptıktan sonra tomografi çektik ve başka kurtçuk olmadığından emin olduk. Hastamızın şuan genel sağlık durumu gayet iyi, yakından takipte bulunmaktayız, ilaç tedavisi devam ediyor, iki günde bir kontrollerini yapıyoruz” dedi.

Bu durumun Miyaz (Myiasis) Hastalığı olduğunu belirten Op.Dr. Gamze Öztürk Yılmaz, “Sinek larvalarının, sinek yumurtalarının insan canlı dokusunda üremesiyle görülmektedir. Özellikle zihinsel engelli veya çocuklarda görülür. Beraberinde kontrolsüz şeker hastalığı, kanser gibi bağışıklık baskılayıcı durumlar, kırsal kesimde yaşama, hayvancılıkla uğraşmak risk faktörlerini arttırmaktadır. Kulağında canlı bir cisim hisseden ve beraberinde kötü kokulu veya kanlı akıntısı olan hastalarımızın bu kurtçuk durumundan ve özellikle risk faktörleri de varsa en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını önermekteyiz. Bu hastalıktan korunmak veya atlatmak için de mümkün mertebe kişisel temizliğimize dikkat etmemiz gerekmektedir” diye konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.