Losev

Cinsel İstismara Sessiz Kalmayacağız

A
a

KESK Danışma Meclisi kadın üyeleri, Bingöl'de 16 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla uzman çavuşlar hakkında mahkemenin verdiği serbest bırakma kararına sessiz kalmayacaklarını belirtti.

KESK Danışma Meclisi kadın üyeleri, Bingöl'ün Solhan ilçesinde 16 yaşındaki E.A adlı çocuğa cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla uzman çavuşlar hakkında mahkemenin verdiği serbest bırakma kararına ilişkin İnşaat Mühendisleri Odası önünde basın açıklaması yaptı.
 
Açıklamaya KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, SES Kadın Sekreteri Bedriye Yorgun, Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, BES MYK üyesi Meryem Çağ ve çok kişi katılırken, KESK üyesi erkekler de açıklamaya katılarak destek verdi.
 
"Tecavüz insanlık suçudur sessiz kalmayacağız" pankartı açan kadınlar sık sık "Tecavüzcü devlet hesap verecek", "Yaşasın kadın dayanışması", "Jin jiyan azadi" sloganları attı.
 
Basın açıklamasını yapan KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, Bingöl'ün Solhan ilçesinde 16 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla yargılanan 5 uzman çavuş hakkında mahkemenin verdiği serbest bırakma kararına tepki göstererek, "Hepimizin hafızasında hala canlılığını koruyan ve tüm toplumun vicdanını derinden yaralayan N.Ç. davasında 13 yaşındaki bir çocuğun 'tecavüze rızası olduğunu' söyleyen de yine aynı erkek yargı değil miydi? Mahkemeler faklı olsa da zihniyetin aynı olduğu bu davada bir kez daha açığa çıkmıştır" dedi.
 
'90'lı yıllarda binlerce kadın tecavüz edildi'
 
Cinsel istismara uğrayan E. A.'nın uğradığı vahşetin 2011-2013 yılları arasında gerçekleştirdiğine dikkat çeken Çalağan, Kürt kadınları başta olmak üzere ülkede yaşayan tüm kadınlar olarak en ağır bedelleri ödediklerini ve savaşın kirli yüzüyle karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Özellikle savaşın tırmandığı 90'lı yıllarda yüzlerce ya da binlerce kadının gözaltı ya da kaçırılarak tecavüz edildiğini söyleyen Çalağan, kadınların bedenlerinin savaş alanlarından biri haline geldiğini belirtti. Çalağan, "Yaklaşık 30 yıldır savaşın en ağır bedellerini ödeyen biz kadınlar, savaş ve militarizmin toplumsal yapıda zaten yerleşik olan egemen erkekliği daha da palazlandırdığını, eril şiddetin çatışma alanlarıyla sınırlı kalmayarak ülkede yaşayan tüm kadınları hedef aldığını hep söyledik. Tam da bu nedenle savaşın karşında olduk barış için mücadele ettik" diye konuştu. 
 
KESK'li kadınlar olarak E.A.'nın yanında yer alacaklarını hatırlatan Çalağan, çocukların istismarına sessiz kalmayacakları uyarısı yaparak, herkese duyarlılık çağrısında bulundu. Açıklama çekilen zılgıtlarla son buldu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.