Slayt Gösterisi
Losev

Çin'den mutasyon uyarısı virüs yayılabilir

Videoyu Aç Çin'den mutasyon uyarısı virüs yayılabilir
A
a

Çin'de ortaya çıkan ve son olarak ABD'ye sıçrayan yeni korona virüsünün mutasyona uğrayarak daha büyük bir salgına yol açma riski bulunduğu açıklandı.

Çin’in Wyhan bölgesinde ortaya çıkan yeni korona virüsünden ölenlerin sayısı dokuza, etkilenenlerin sayısı da 440’a çıkarken, virüsün mutasyona uğraması ve salgının daha da yayılması ihtimali tartışılıyor. Çinli yetkililer, son olarak ABD’ye de sıçrayan virüse karşı önlemlerin açıklandığı basın toplantısında ‘mutasyon’ uyarısında bulundu.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Li Bin,Li Bin, “Virüs mutasyona uğrayabilir ve bu da virüsün yayılma riskini daha fazla arttıracaktır” dedi.

‘KRİTİK AŞAMADAYIZ’

Virüsün geçen aralık ayında ortaya çıkmasından ve Çin’le beraber altı ülkeye yayılmasından bu yana Pekin’den yapılan ilk basın açıklamasında, virüsün solunum yolundan bulaştığı ve salgını önlemek için ‘çok kritik bir aşamada’ olunduğu ifade edildi.

GÖZLER WUHAN’DA

Li basın toplantısında, virüsün çıkış noktası olan 11 milyon nüfuslu Wuhan’da adeta karantina ilan etti. Çinli yetkili, “Wuhan’a gitmeyin. Ve Wuhan’dakiler de lütfen kentten çıkmasın” dedi.

FESTİVALLER İPTAL EDİLDİ

Virüsün, hayvan pazarından yayıldığı düşünülüyor. Li Bin, Wuhan’ın Hubei vilayetinden yayıldığı bilinen salgının önüne geçebilmek için hayvan pazarlarındaki kontrollerin sıkılaştırıldığını da açıkladı. Corona virüsünden hayatını kaybedenler ve virüsün bulaştığı kişilerin yakınlarının da gözetim altında. Yerel yönetim, insanlar arası teması asgari düzeye indirmek için Çin Yeni Yılı etkinlikleri de dahil olmak üzere bir çok festivali de iptal etti.

HAVALİMANLARINDA ÖNLEM ALINIYOR

Asya ülkeleri dahil olmak üzere dünyanın birçok yerinde virüsün erken teşhisi ve salgının önüne geçmek için önlemler alınıyor. Havalimanlarında, yolcuların vücut sıcaklıkları kontrol ediliyor. Yetkililer, havalimanları, otobüs ve tren istasyonlarında da vücut tarayıcılar gibi cihazlarla yolcuların ve çalışanların takibinin yapılacağını söyledi. Ülke genelinde de, havalandırma sistemlerinin geliştirildiği ifade edildi.

TÜRKİYE’DE DE UYARI YAPILDI

Havalimanlarında önlem almaya başlayan ülkeler arasında Japonya, Hong Kong, ABD, Güney Kore, Hindistan, Singapur, Bengladeş ve İtalya var. Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, virüs nedeniyle Çin’den İstanbul’a uçuşu olan hava yolu şirketlerini gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı.

KUZEY KORE SINIRLARINI KAPATTI

Kuzey Kore’nin ise önlem olarak, sınırlarını tüm turistlere kapattığı kaydedildi. Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, ‘hükümetin bu virüsü engellemek için ülke çapında çaba sarf ettiğini’ aktardı. Kuzey Kore çoğunlukla dünyanın geri kalanına kapalı. Ancak ülkede, Çin’den gelen turistlere hitap eden bir sektör mevcut. 
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.