Losev

CHP Heyeti Beşminare Akademi'yi Ziyaret Etti‏

A
a

Cumhuriyet Halk Partisi Çözüm Süreci ile ilgili bölgedeki STK ziyaretlerini sürdürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisinin sekiz milletvekili ile birlikte İzmir Milletvekili Oğuz Oyan’ın başkanlığında Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Topluluğu’nu ziyaret ettiler. Bitlis’in nezih mekanlarından Cafe Bahane’de Beşminare Akademi’nin yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan heyette kahve ikramında bulunuldu.
 
Çözüm sürecine yönelik yapılan ziyarette Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Topluluğu yöneticilerinin  fikir, düşünce ve önerilerini dinleyen heyette, önceki dönem Ankara Milletvekili parti meclisi üyesi Tekin Bingöl ve Cumhuriyet Halk Partisi Bitlis İl Başkanı Çeytin Yavuz’da eşlik ettiler. 
 
Beşminare Akademi Başkanı Serdar Durer gelen heyette şunları ifade etti; Sayın Başkan, değerli Milletvekilleri tarihin şafağında doğmuş olan medeniyetler beşiği Bitlisimize hoşgeldiniz. Geçmiş dönemlerde bölge üzerinde çeşitli oyunlar oynanıp, sistematik bir şekilde köylerimiz boşaltıldı. Köylerinde üretici olan, yaşadıkları topluma bir katma değerleri olan vatandaşlarımız daha sonra metropollerde hayat zorlukları baş başa bırakıldılar. İnsanlarımız asit kuyularına atıldılar. Birçok faili meçhul cinayet hala aydınlatılabilmiş değildir. Derin devlet yapılanmaları tarafından bölge insanımızın başına getirilmedik şey kalmadı. Çok acılar çekildi. Fakat artık bu acıların yerine, bölgemize ve ülkemize huzurun gelmesini  diliyoruz.  Bir süre önce CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in sarfettiği sözlerin henüz parti disiplin kuruluna sevk edilmemiş olmasının da üzüntü verici bir durum olduğunu hatırlatmakta yarar görüyoruz.  Çözüm sürecinde hükumet’in ciddi bir çaba içerisinde olduğunu görüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisinin de sürece destek vermeye başlaması  bölge insanları olarak bizleri mutlu etmiştir. Şeklinde konuştu.
 
Heyette başkanlık eden İzmir Milletvekili Oğuz Oyan CHP'nin Kürt sorununa bakışında bazı noktaların kamuoyu tarafından yanlış anlaşıldığını belirtti. Biz anlaşılmadığımız yerleri anlatıyoruz. Biz kendi politikamızı anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü bunun yeterince iyi anlaşılmadığını görüyoruz. Bu konuda oldukça yeni şeyler söylüyoruz. Çözüm sürecine dönük çok sayıda vaadimiz ve angajmanımız var. İktidarı zorlamaya dönük taleplerimiz var. Sivil toplum kuruluşları ve halkı dinliyoruz. Ne gibi talepler var, bunları derliyoruz. İnsanların asıl isteği, huzur ortamı ve silahların sustuğu bu dönemin kalıcı bir hale gelmesi. CHP sürece karşı çıkmıyor. CHP sürecin dışında bırakılıyor. Partimizin lider kadrosu dahi bu süreçle ilgili bilgi sahibi değiliz. Hatta iktidar partisinin bakanları ve milletvekillerinin çoğunluğu ne olup, ne bittiğinin farkında değil. Dört kişinin dışında ne olup bitiğinden kimsenin haberi yok. Kapalı kapılar ardından nelerin yapıldığını bilemiyoruz. Dedi.
 
Beşminare Akademi'nin neferlerinden Ergin Güven'de; sayın başkanım, çok değerli milletvekilleri vadideki yeşil şehir Bitlis'e hoşgeldiniz. 8 aydır şehit cenazesi yok. 8 aydır analar ağlamıyor. Kapalı kapılar ardından nelerin döndüğü değil bizi ilgilendiren, bizim ilgilendiğimiz anaların göz yaşlarıdır. Artık analar ağlamasın diyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'de bu anlamda üzerine düşeni yapmalı sürece destek vermeyi sonuna kadar sürdürmelidir. Şeklinde konuştu. 

Beşminare Akademi'nin neferlerinden Fikri Bakır ise; öncelikle ilimize hoşgeldiniz. Sürecin devam etmesi için herkesin elinden geleni yapması gerekiyor. Ülkemizin bu kanayan yarasının muhakak suretle iyileştirilmesi gerekiyor. Bu anlamda herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Şeklinde konuştu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi, Parti Meclisi Üyesi Tekin Bingöl'de; Cumhuriyet Halk Partisi olarak sorunun çözümü için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak sayın başkanında ifade ettiği gibi dört kişi üzerinden süreç devam ediyor. Oysa daha açık bir şekilde bu sorunun konuşulup, tartşılıp, masaya yatırılması gerekiyor. Şunu sizlere bütün samimiyetimle söylüyorum ki, Cunhuriyet Halk Partisi bu sorunun çöüzümü için ciddi bir çaba sarfediyor. Dedi.
 
Yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından hatıra fotoğrafı çekildi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.