Losev

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstifa Etti

A
a

Bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa eden Erdoğan Bayraktar, "Her şey Başbakan'ın onayıyla yapıldı, gerekiyorsa Başbakan istifa etsin." dedi.

İstanbul merkezli yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda oğluyla birlikte adı geçen isimlerden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ntv canlı yayında gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. Bayraktar, "Bu milleti ve bu vatanı rahatlatmak için Sayın Başbakan'ın istifa etmesi gerektiğine inanıyorum." dedi.

İSTİFASINI CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Oğlunun adı 'yolsuzluk ve rüşvet' soruşturmasında geçen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ntv'nin haber bülteninde istifa ettiğini açıkladı.

"TARAFIMA İSTİFA BASKISI YAPILMASINI KABUL ETMİYORUM"

İstifasına ilişkin bilgi veren Bayraktar, "Basın açıklaması şekilde çok kısa bazı ifadelerde bulunmak istiyorum. 17 Aralık tarihinde yapılan operasyon dosyasında şahsımı rencide edecek veya izah edemeyeceğim hiçbir husus yoktur. Ancak, Sayın Başbakan'ın istediği bakanla çalışmak veya istediği bakanı görevden almak en tabii hakkıdır ve yetkisidir. Fakat rüşvet ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle 'istifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyon yayınlayınız' şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum.

"SORUŞTURMADAKİ DOSYALARDA BAŞBAKAN'IN İMZASI VAR"

Çünkü soruşturma dosyasında var olan ve yasalara uygun olarak onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan'ın talimatı ile yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

"BEN İSTİFA EDİYORUM, BAŞBAKAN DA ETSİN"

İstifasını açıklayan Bayraktar, "Bu minval üzere bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğimi açıklıyorum. Ancak bu milleti ve vatanı rahatlatmak için Sayın Başbakan'ın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyor, yüce milletimize saygılar sunuyorum." şeklinde konuştu.

"TARAFIMA 2 METİN GÖNDERİLDİ BİRİ İSTİFA METNİ, BİRİ DE DEKLARASYON METNİ"

"Tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum cümlenizi biraz açıklamak ister misiniz?" sorusu üzerine de, "Bize bugün iki metin gönderildi. Bir tanesi istifa metni bir tanesi de deklarasyon metni. Yani ben tabii ki partimi rahatlatmak isterim. Ama böyle bir durumda bu işin yanlış olduğunu ifade ediyorum ve hayırlı olsun diyorum."


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.