DEM Bitlis Belediye
Losev

Çete Saldırılarına Misilleme: 42 ölü

Videoyu Aç Çete Saldırılarına Misilleme: 42 ölü
A
a

Rojava'nın silahlı gücü YPG, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çetelerinin 3 Mayıs'ta Kobanê'nin güneyindeki bir köye yönelik saldırısına verdiği karşılıkta en az 42 çete üyesi öldürülürken, çok miktarda silah ve cephaneye el konuldu.

Son günlerdeki çatışmaların bilançosu YPG Basın Merkezi tarafından yazılı bir açıklama ile duyuruldu. Kobanê'nin güneyindeki Girê Sevê'ye yönelik çetelerin tanklar eşliğinde binlerce silahlı kişiyle düzenlediği saldırıya sert bir misillemede bulunan YPG güçlerinin onlarca çete üyesini öldürdüğü bildirildi.

Kobanê kentinin 20 kilometre güneyinde yer alan, YPG kontrolündeki Sebet köyünün Girê Sêvê bölgesine yönelik saldırı 3 Mayıs'ta başlamıştı. İki gün süren saldırıya katılan binlerce IŞİD üyesi, 4 tank ve ağır silahlar kullanmıştı.

Basın Merkezi, saat 01.00 sıralarında bölgenin güneyinde, "Girê Sevê şehitlerine bağlılık" adı altında düzenlenen operasyonlarda en az 35 çete üyesinin öldürüldüğü, birinin sağ yakalandığı ve 4'ünün de cenazesinin ele geçirildiğini açıkladı.

Açıklamada ele geçirilen malzemeler şöyle sıralandı: "4 kalaşnikov, 43 şarjör, 2 BKC, bir adet 14.5'lik uçaksavar (doçka), bir adet 23'lük uçaksavar, bir bomba yeleği, bir gece dürbünü, 500 kalaşnikov mermisi, 1.000 (bin) BKC mermisi, 564 uçaksavar mermisi"

YPG Basın Merkezi, çetelerin ağır kayıplar verdikten sonra geri çekilmek zorunda kaldığını belirtti.

İKİ YPG SAVAŞÇISI HAYATINI KAYBETTİ

Bu çatışmada 2 YPG/YPJ savaşçısının hayatını kaybettiği bildirildi. Bu savaşçıların 2012 katılımlı Ruken Kobanê ve 2011 katılımlı Rizgar Efrin (Reşid Abdullah) olduğu bildirildi.

Basın Merkezi, Kobanê'nin batısındaki Birkino, Cilbê ve Girê Sor köylerinde de çetelerle çatışmaların yaşandığını belirtti. Çetelerin bu köylere saldırısına karşılık veren YPG güçlerinin Birkino köyünde bir, Cilbê ve Girê Sor köylerinde 6 çete üyesinin öldürdüğü bildirildi. Birkino'da ayrıca çetelere ait iki aracın imha edildiği bilgisi verildi.

Kaynak : FiratNews

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.