Losev

Çerkez Çam yazdı: Toprak

Videoyu Aç Çerkez Çam yazdı: Toprak
A
a

Köşe yazarımız Çerkez Çam son makalesini "Toprak" başlığı ile okuyucularının beğenisine sundu.

Şehit kanı dökülünce vatan, su dökülünce can, sondaj vurulunca petrol, ayıklanınca altın, gümüş, maden olan, bitki ve hayvanların yaşam alanları, yerkürenin canlı derisi, Aşık Veysel’in sadık yâri, Rahman’a dönüş yolculuğunda evrildiğimiz toprak.

Bir santimi bin yılda oluşan, çiftçinin olmazsa olmazı, bizim ekmek dolabımız, sevinç vesilemiz, besin kaynağımız, cennetimizdir toprak. Nice insanlar, nice dostlar bir karışı için, nice devletler düşman oldular, savaştılar, kan döktüler, zalim oldular onun için.

Türk Dil Kurumuna göre toprak; Yer kabuğunun, toz durumuna gelmiş türlü kütle kırıntılarıyla, çürümüş organik cisimlerden oluşan ve canlılara yaşama ortamı sağlayan yüzeydir. Bana göre ise“canlıların yaratılış hamurudur” toprak. İlahi kudret ve emir ile Toprak su, hava, Güneş ile bir araya gelince, can gelir ona, bitki olur, hayvan olur, insan olur yürür toprak. Rum suresi ayet 20; ”Sizi topraktan yaratması, O’nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Sonra birde gördünüz ki siz beşer olmuş (çoğalıp) yayılıyorsunuz.”

Makalenin devamı için tıklayın

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.