Losev

Çerkez Çam yazdı: Temiz

Videoyu Aç Çerkez Çam yazdı: Temiz
A
a

Köşe yazarımız Çerkez Çam yazdığı "TEMİZ" başlığı ile makalesini okuyucularının beğenisine sundu.

Günlük hayatta en çok kullandığımız kelimelerdendir temiz. Anlamını bilmeyen yoktur. Tarifi kolaydır. Kirli, lekeli, pis, olmayan; arı, pak, katıksız, nezih, necip, münezzeh, hijyenik, lekesiz olan manalarına gelir.


Bir çok fiil, nesne, yüklem ve madde için kullanırız. Maddi ve manevi anlamlar yükleriz. Temiz su, temiz iş, temiz adam, temiz yol, temiz parti, temiz yemek, temiz kalp, temiz eş, temiz dünya gibi örnekleri çoğaltabiliriz.

Temiz olmayan işleri, maddeleri, eylemleri, tavırları ve insanları tercih eden yoktur. Herkesin tercihi temiz olandır. Bir iş yapılacaksa temiz, yemek yenecekse, su içilecekse, ev araba alınacaksa, eş ve arkadaş edinilecekse temiz olma şartı aranmaktadır. Yiyecek ve giyecek temizliği için ne emekler verilir. Temiz olmayan hava, mekan ve ortamlardan uzak durulur. İmalathanelerin temizliği yetkililerce denetlenir. Hayatın her safhasında temizlik dikkate alınır. Evlerde, iş yerlerinde, taşıma araçlarında her gün temizlik yapılır. Şehir temizliği belediyelerin asli görevidir ve hizmet ölçütü sayılır. İhmal eden başkan seçimi, esnaf ise müşteri kaybeder. Çevre, orman, hava, tarla, göl, park, deniz ve sahil temizliğini de unutmayalım.

Makalenin tamamını okumak için tıklayın.


 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.