DEM Bitlis Belediye
Losev

Çerkez Çam yazdı: Sahte

Videoyu Aç Çerkez Çam yazdı: Sahte
A
a

Köşe yazarımız Çerkez Çam son makalesini "Sahte" başlığı ile okuyucularının beğenisine sundu.

Genellikle manevi saygınlık ya da maddi değer ihtiva eden her şeyin hakiki, orijinal, katıksız olanının yanı sıra sahtesi de bulunmaktadır.

Bir şeyin sahtesi, onun değerli oluşundan kaynaklanmaktadır. Kıymet, sahtekarların ilgi odağıdır. Amaç haksız ve kolay yoldan menfaat sağlamaktır. Sahtekarlık bir hırsızlık biçimidir. Bu nedenle ucuz, basit değersiz şeylerin hırsızı, sahtesi bulunmaz. Hayatımızda ilacın ne kadar önemli, değerli olduğunu hepimiz biliriz. Rahatımız bozulduğunda, bir yerimiz ağrıdığında, sıkıntıya girdiğimizde onu ararız. Derdimizin dermanı, Rahman’ın şifa perdesi, Şafi isminin tecellisidir ilaç. İşte çok değerli olan ilaçla ilgili bir sahtekarlık haberi.

İndependent haber ajansının, Türkçe servisince 01/02/2022 tarihli, Lale Elmacıoğlu’nun “Milyarlarca dolarlık sahte ilaç pazarı dolandırıcıların iştahını kabartıyor”, başlıklı haberini aynen aktarıyorum. “Özellikle kanser ve diyabet gibi hastalıklara yönelik sahte ilaç satışı artarken, zayıflama ve cinsel güç takviyelerinin başı çektiği "merdiven altı" ürünlerin de önüne geçilemiyor. Halk sağlığı hiçe sayılırken, cezalar caydırıcı bulunmuyor. Sahte ilaç pazarının dünya genelinde 300 milyar doları aşan hacmi, kamu sağlığını hiçe sayan tüccar ve işletmelerin iştahını kabartıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün 2021 verilerine göre ilaç pazarının yüzde 10-15'i sahte ilaç piyasasının elinde ve her yıl 1 milyonu aşkın kişi sahte ilaç nedeniyle hayatını kaybediyor.”


Makalenin devamı için tıklayın

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.