DEM Bitlis Belediye
Losev

Çanakkale savaşları mobil müzesi tırı Bitlis'te

Videoyu Aç Çanakkale savaşları mobil müzesi tırı Bitlis'te
A
a

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından oluşturulan “Dirilişten Kurtuluşa Çanakkale” isimli “Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi” isimli Tır Bitlis’e geldi.

Bitlis Merkez Ulucami önünde kurulan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’ni ziyaret eden Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis İl Kültür Müdürü Ramazan Gencan ve bazı kurum amirleri ile birlikte, mobil müze Tır’ını gezerek müze görevlilerinden bilgi aldı.

Çanakkale Savaşı ile ilgili fotoğrafların ve çeşitli görsel materyaller ile videoların izletileceği ekranların, Çanakkale cephesinden günümüze kalan çeşitli savaş objelerinin sergilendiği bölüm ve Çanakkale askerinin heykelinin bulunduğu “Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi”, Çanakkale ruhunu tıpkı o gündeymiş gibi yaşayabilmeyi sağlamak amacıyla projelendirilmiş. Dış ses, ambiyans, tasarımlar ve “Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale” ülküsüyle Çanakkale ruhunun, Türkiye’nin dört bir yanına taşınacağı belirtildi.

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’nin 16 Ekim 2020 Cuma günü il merkezindeki Ulucami önünde, 17 Ekim 2020 Cumartesi günü ise Tatvan ilçesindeki Yaşam Alışveriş Merkezi önünde saat 09:00 ile 18.00 arasında halkın ziyaretine açık olacağı bildirildi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.