Losev

Cami Yapımı İçin Yardım Bekleniyor

Videoyu Aç Cami Yapımı İçin Yardım Bekleniyor
A
a

Tatvan ilçesine bağlı Köprücük köyü Sandıklı mezrası sakinleri, mezralarına inşa edilen caminin bitirilmesi için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Van depreminde hasar gören camilerinin daha sonra çöktüğünü belirten köylüler, bu nedenle 3 yıldır cuma namazı kılamadıklarını, köylerinde cenaze yıkayamadıklarını ve taziye kuramadıklarını belirterek, yarım kalan cami inşaatları için yardım istedi.

50 hanelik mezrada yaşayan köylüler, yıkılan camilerinin yerine mezranın girişinde çok amaçlı yeni bir cami yapmaya başladıklarını, ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle inşaatın yarıda kaldığını belirtti.

250 nüfuslu mezrada 3 katlı olarak yapılan ve kabası bitirilen cami inşaatı için 200 bin lira harcandığını söyleyen imam Sedat Timaş, caminin ince işleri ve minaresiyle tamamlanıp hizmete girebilmesi için 150 bin liraya daha ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Camilerinin tamamlanması için hayırseverlerden yardım isteyen Timaş, "Yeni camimizde, abdesthane, lavabolar, gasilhane, taziye evi, misafirhane, etüt merkezi ve kütüphanemiz de olacak" diye konuştu.

Sandıklı Mezrası Cami Derneği Başkanı Abdurrahman Çelik ise köylerinde namaz kılabilecekleri bir camilerinin olmadığını, köy halkı olarak oldukça mağdur durumda olduklarını dile getirdi


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.