Losev

Cafer Akdeniz kaleminden Biyolojik Savaş

Videoyu Aç Cafer Akdeniz kaleminden Biyolojik Savaş
A
a

Gelecekte karşımıza daha fazla çıkacak olan ve gözle görünmeyen biyolojik silahlar yine zalimlerin elinde mazlumlara karşı hep kullanılacaktır.

Biyolojik silahlar, yeryüzündeki canlılara zarar veren en büyük ve en tehlikeli silahların başında gelmektedir. Bu silahlar uygun ortamlarda hızla çoğalır ve kalıcı hale gelebilirler.

Tüm koruyucu önlemleri etkisiz hale getirebilecek şekilde ortama uyum sağlayabilirler. Kimyasal silahlar tüm şiddetlerine karşın dağıldıklarında ya da sulandırıldıklarında daha az öldürücüdürler. Fakat biyolojik silah olarak kullanılan ve hastalık yapıcı mikroorganizmaların en ufak miktarı bile öldürücü olabiliyor. Örneğin botulinum toksininin kimyasal bir sinir ajanı olan sarinden üç milyon kat daha güçlü olduğu belirtilmektedir.

Yaşayan biyolojik maddeler 1 ila 5 mikron boyutunda son derece küçük parçacıklardan oluştuğundan insan gözüyle görülemezler.

Günümüzde emperyalist devletler , sömürdükleri ve işgal ettikleri devletleri kontrol etmek için her türlü entrikalara baş vurmaktadırlar.

Makalenin tamamı için lütfen tıklayınız.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.