Losev

Burhan Aksoy'dan Uyuşturucu Açıklaması

A
a

Ak Parti Tatvan İlçe Başkanı Av. Burhan Aksoy son zamanlarda ilçede artış gösteren uyuşturucu madde bağımlılığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Aynı zamanda kendisi de bir avukat olan İlçe Başkanı Aksoy, uyuşturucu madde kullanımı ve satışıyla ilgili açılan soruşturmaların azlığına dikkat çekerek "İlçemizde özellikle son yıllarda uyuşturucu kullanımı ile ilgili bir artışın olduğunu gözlemlemekteyiz. Tabi bunun birçok sebebi olduğuna inanıyorum. Öncelikle aile içi ilişkiler, ailenin çocuğa vermiş olduğu eğitim bu konuda çok önemli bir yer tutmaktadır. Tabi vatandaşlarımızı dinlediğimizde ben şahsen bu uyuşturucu kullanımının çok yaygınlaştığını hissediyorum. Özellikle 15 yaşa kadar bu kullanımın olduğunu duymaktayız. Ancak bu anlatılanlar ile işin adli boyutuna yansıyan kısım arasında bir çelişki bulunmaktadır. Kendim avukat olduğumdan ve işin adli boyutumu takip etme imkânım olduğundan, işin adli boyutunda uyuşturucu kullanımı ve satışı ile ilgili çok fazla soruşturmanın olduğunu görmemekteyiz. Bu husus şunu göstermektedir. Ya anlatılanlar çok abartılmakta ya da kolluk kuvvetleri gereken takibi yapmamaktadır" dedi.

'EMNİYET İDDİALARA AÇIKLIKLIK GETİRSİN'

Uyuşturucuyla ilgili emniyetin ihmali olduğuna dair iddiaları değerlendiren Aksoy konuya dair şunları söyledi: Vatandaşlarımız bu hususu dillendirirken de özellikle emniyet güçlerinin ihmalinden bahsetmektedirler. Ben şahsen direk böyle bir suçlama içinde bulunamam. Elimizde buna ilişkin kuvvetli deliller olmalı ki böyle bir iddia da bulunabilelim. Ancak emniyet yetkililerinin de bu konuda gerekirse bir açıklama yaparak bu duruma açıklık getirmeleri gerekmektedir. Çünkü ortadaki bu genel kanıyı yıkmak, doğru değilse doğru olmadığını ispat etmek kendilerine düşen bir görevdir.

'AİLELER HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALMALIDIR'

Sorunun çözümünün sadece cezai tedbirler alarak çözülemeyeceğinin altını çizen Aksoy, "Uyuşturucu kullanımı ve satışı ile ilgili olarak çözüm, sadece cezai tedbirler uygulamak değildir. Bu iş en başta ailelere düşmektedir. Aileler kendi çocuklarının gelecekleri için her türlü tedbiri almak zorundadırlar. Ondan sonra sivil toplum kuruluşlarının bu işe öncelikli olarak el atması gerekmektedir. Gençlere yönelik çalışmalar ve projeler hazırlamak onlara düşmektedir. Ayrıca hükümetin bu konularda yapılacak projelere de büyük destekleri olmaktadır. Ayrıca tüm kurumların bu alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına her türlü desteği vermesi ve yardımcı olması gerekmektedir. Tüm sorumluluğu emniyet kuvvetlerine yüklemek işin çözümüne de katkı sağlamayacaktır.

Bizler siyasiler olarak bu husustaki duyarlılığımızı göstermeye deva edeceğiz. Milletvekillerimiz de bu konudan haberdar olup, neler yapılacağına ilişkin görüşmeleri devam etmektedir. Bu işin kısa bir süre içerisinde halledilmesi hepimizin isteğidir" şeklinde konuştu.
Kaynak : Bitlis News

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.