DEM Bitlis Belediye
Losev

Burdur'daki Kürt Öğrencilere Irkçı Saldırı

A
a

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde okuyan Kürt öğrenciler, 3 gündür polis eşliğinde saldıran ırkçı gruplardan dolayı yurtlara ve okula gidemediklerini ifade etti.

arkadaşlarının bıçaklı saldırıya uğradığını aktaran öğrencilerden Avni Polat, "Burdur'da bizler için ateş yanıyor. Lütfen buradaki Kürt öğrenciler görülsün ve yardım edilsin" dedi.
 
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde okuyan Kürt öğrencilere ırkçı grupların polis eşliğinde 3 gündür düzenlediği saldırıların arkası kesilmiyor. DİHA'ya bilgi veren Kürt öğrenciler, korkudan yurtlara giremediklerini, okula devam edemediklerini ve Burdur'da Kürt öğrencilerin ateş üzerinde olduklarını ifade etti. Öğrencilerden Avni Polat, önceki gece şehir merkezindeki Meslek Yüksekokulu'nun kampusünde üniversitenin düzenlediği bahar şenlikleri kapsamında bir konser olduğunu, konser çıkışında Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Engin Çakas'ın ırkçı öğrencilerin saldırısına uğradığını aktardı. 
 
Çakas'ın kendilerine haber vermesi üzerine kampus önünde toplandıklarını; ancak toplandıkları gibi ırkçılar ile polislerin bir kez daha saldırısına uğradıklarını söyleyen Polat, saldırıda 8 öğrencinin yaralandığını, polisin coplarına maruz kalan bir arkadaşlarının 2 dişinin kırıldığını, saldırıda bıçak darbeleri ile hafif yaralanan arkadaşlarının da olduğunu ifade etti. Saldırının hemen arkasından 29 arkadaşlarının polis tarafından gözaltına alındığını söyleyen Polat, saldırıların dün gece de devam ettiğini belirtti.
 
'Burdur'da Kürt öğrenciler için ateş yanıyor'
 
Dün gece alkol almış bir ülkücünün bıçak ile arkadaşlarına saldırdığını söyleyen Polat, "Arkadaşımız kendini koruyunca, tüm ülkücüler toplandı ve Kredi Yurtlar Kurumu'nun yurdunu basmaya çalıştı. Amaçları yurtta kavga çıkarıp arkadaşlarımızı yurttan kovdurmak ve aldıkları krediyi kesmekti. Biz arkadaşlarımızı hemen yurtlardan çıkarıp, evlerimize götürdük. Şimdi yurda ve okula gidemiyoruz. Burdur'da bizler için ateş yanıyor. Lütfen buradaki Kürt öğrenciler görülsün ve yardım edilsin" diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.