Losev

Bulanık'ta 8 Mart Etkinliği

Videoyu Aç Bulanık'ta 8 Mart Etkinliği
A
a

Muş’un Bulanık ilçesinde Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama yapıldı.

BDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Hatice Çoban ve Bekir Kaya’nın da katılımıyla BDP seçim bürosunun önünde yapılan kutlamalara binlerce kişi katıldı. Burada konuşan BDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk, yıllardır bu topraklarda kadının yok sayıldığını öne sürerek, Kürt kadınlarının tarihsel yenilginin yaşandığı Mezopotamya topraklarında 5 bin yıllık erkek egemen zihniyetiyle mücadele ederek bugünlere kadar geldiğini söyledi. Kürt kadınlarının mücadelesinin tüm dünyanın gıptayla izlediği bir mücadeleye dönüştüğünü ifade eden Tuğluk, “En büyük yoldaşımız başkanımız Sayın Öcalan’dır. Ona ve mücadelemizi bugünlere getiren kadın yoldaşlarımıza söz veriyoruz. Rojava’da kadın mücadelesi somut olarak gün yüzüne çıktı. Orada halk kendi demokrasi özerk sistemini kurdu. Kadınların her aşamasında bulunan Rojava devriminin yanında olup destekçisi olacağız” dedi.

30 Mart seçimlerinin Rojava’da olduğu gibi Kürdistan’ın özgürlük seçimi olacağını belirten Tuğluk, “AKP’den özgürlük, demokrasi beklemiyoruz. Kendi özerk yönetimlerimizi kurma seçimi olacak. Bu seçimde bizim isteğimiz çok şey yok, kendi topraklarımızda özgürce yaşamaktır isteğimiz. Kürtlerden hep sabır etmeleri isteniyor. Nereye kadar sabredeceğiz? Sayın Öcalan barış için gereken her şeyi yaptı. Demokratik birliği kardeşçe yaşama, kurma adına üzerine düşen fedakarlığı yaptı. Kürt halkı dilinin, kimliğinin, statüsünün tanınmadığı bir kardeşliği kabul etmez. Bizim kimseye yalvaracak, boyun bükecek halimiz yok. Hakkımızı direnerek alacağız. Halkımıza katliamlar uygulayanlar hesap verecek, Kürt halkı oylarıyla önderliğine sahip çıkacak” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından kutlamalar müzik şöleniyle devam etti.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.