Geçtiğimiz günlerde bir vatandaşın ayı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, önceki gün Tunceli-Pülümür kara yolunda seyir halinde bulunan bir araca bir bozayı saldırdı. Araçta bulunan 4 kişinin şans eseri yara almadan kurtulduğu olayda, maddi hasar meydana geldi.

Son yıllarda Tunceli'de popülasyonları artan ve yerleşim yerlerine kadar inen bozayılar, insanlar için ciddi bir tehlike haline gelmeye başladı. Nazımiye ilçesine bağlı Dalik bölgesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan bozayı saldırısı, 42 yaşındaki Ergün Yıldız'ın hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Torbacı Operasyonunda 12 Kişi Tutuklandı Torbacı Operasyonunda 12 Kişi Tutuklandı

Vatandaşlar, bu tür saldırıların artmasıyla birlikte yetkililerden önlem alınmasını talep ediyor.

Haber Kapak Şablon (30)

"Yetkililerin bunları bir an önce alması gerekiyor"

Yolda seyir halindeyken bozayı saldırısı sonucu aracında ciddi hasar meydana gelen Murat Uz, “Akşam saatlerinde kara yolunda seyir halindeyken ağaçlık alandan çıkan bir bozayı direkt aracımıza saldırdı. Allah’tan düşük hızla seyir halindeydim ve yaptığım manevralarla aracın kaza yapmasını önledim. O gün oradan bir yaya ya da motosikletli geçmiş olsaydı sonucunu düşünmek dahi istemiyorum. Olayın olduğu bölgede insanlar akşam yürüyüşleri yapıyor. İnsanlara zarar verebilecek hayvanlar için ne tür önlemler alınması gerekiyorsa yetkililerin bunları bir an önce alması gerekiyor. Yoksa istenmeyen sonuçlar yaşanabilir” dedi.

Kaynak: İHA