Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 951. Yıl Dönümünde Ahlat'ı Ziyaret Etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 951. Yıl Dönümünde Ahlat'ı Ziyaret Etti
Açık artırmada satılan güvercinler, türüne göre değişen fiyatlarda alıcı buluyor. Kimi türler 50 liradan alıcı bulurken, kimileri de kurbanlık fiyatına satılıyor.

Dükkan sahibi Sait Köprücü,yaptığı açıklamada, kuş meraklıları için böyle bir iş yeri açtığını söyledi.

Küçüklüğünden bu yana kuşlara ilgi duyduğunu belirten Köprücü, şöyle devam etti:

'Bu işe küçüklükten beri hevesim var. İlçede bu işin meraklıları da oldukça fazla. Kuş meraklıları kuş alabilmek için Batman, Diyarbakır, Mardin başta olmak üzere çevre il ve ilçelere gidip bu tür müzayedelere katılıyordu. Bunun üzerine böyle bir iş yerini açtık. Her hafta cumartesi günü burada ihaleyle kuş satıyoruz. Ayrıca meraklıları kuşlarını getirip burada takas yapabiliyor. Burada kuşları açık artırma ile satıyoruz.'

GÜVERCİNLER 50 TL İLE 5 BİN TL ARASINDA ALICI BULUYOR

Yörede en çok Van güvercininin rağbet gördüğünü belirten Köprücü, bu türün uzun süreli uçuş özelliğine sahip olduğunu ifade etti.

Köprücü, 'Diğer yörelerin aksine burada uzun süreli uçuş özelliğine sahip kuşlar rağbet görüyor. Kuşu sabah uçuruyorlar ve kuş akşama kadar gökyüzünde kalıyor. Bu da meraklısının hoşuna gidiyor. Kuşun uçuş süresi için iddialaşan meraklılar da var. Kuşun türüne, uçuş özelliğine göre güvercinler 50 lira ila 5 bin lira arasında değişen fiyatlarda alıcı buluyor' diye konuştu.