Losev

Bölgenin en büyük Türk bayrağı Tatvan'da dalgalanmaya başlandı

Videoyu Aç Bölgenin en büyük Türk bayrağı Tatvan'da dalgalanmaya başlandı
A
a

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin en büyük Türk bayrağı, Bitlis'in Tatvan ilçesinde dalgalanmaya başlandı.

23 Nisan’da resmi açılışının yapılması planlanan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin en büyük Türk bayrağı Tatvan Belediyesi ve Tatvan Liman Başkanlığı’nın ortak girişimiyle göndere çekildi.

Beşiktaş Spor Kulübü başkanı Ahmet Nur Çebi’nin babası Yaşar Kaptan Çebi tarafından Tatvan’a hediye edilen yaklaşık 50 metre uzunluğundaki bayrak direği ve 150 metrekare büyüklüğündeki bayrak Tatvan Belediyesi Sahil Parkı’nda bulunan iskeleye kuruldu.  Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin en büyük Türk bayrağı olma özelliğini taşıyan dev Türk bayrağının resmi açılışı Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve milli egemenliğini ilân edildiği 100. yılı kutlanan 23 Nisan’da gerçekleşecek.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun en büyük bayrağının Tatvan’da dalgalandığını söyleyen Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani sözlerini şöyle sürdürdü. Geylani, ‘Geçtiğimiz aylarda Tatvan Liman Başkanı’mızın girişimleri ile Beşiktaş Spor Kulübü başkanı Ahmet Nur Çebi’nin babası Yaşar Kaptan Çebi tarafından ilçemize yaklaşık 50 metre yüksekliğinde Türk bayrağı direği ve 150 metrekare bayrak hediye edildi. Bizde belediye olarak gerekli desteği vererek İlçemizin en güzel noktalarından biri olan sahilimize kurulumunu yaptık. İlçemizin en önemli simgelerinde biri olacak olan bayrağımız hayırlı olsun’ dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.