Palu İlçe Müftüsü İbrahim Bor, 3 Temmuz'da başlayan ve 10 Temmuz'a kadar sürecek olan Yaz Kur'an kurslarına 4-22 yaş arasındaki çocuk ve gençlerin katılımını beklediklerini söyledi. Müftü Bor, yaz Kur'an kurslarının büyük bir coşkuyla başladığını ve din görevlileri, anne-babalara ve toplumun tüm kesimlerine büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti.

Müftü Bor, yaz Kur'an kurslarında çocuklara ve gençlere Allah'ı tanıtmak, Peygamberimizin özelliklerini ve ahlaki yönlerini öğretmek için güzel bir program düzenlediklerini ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl yaz Kur'an kurslarının "Haydi gençler! Bu yaza değer katalım." temasıyla başlatıldığını da sözlerine ekledi.

Müftü Bor, 50-60 yaşındaki kişilerin İslami bilgisinin temelinde yaz Kur'an kurslarında edindikleri bilgilerin olduğunu vurguladı. Yaz Kur'an kurslarının toplumun büyük bir kesiminde temel bilgi kaynağı olduğunu belirterek, hedeflerinin Rabbini, Peygamberini, Kitabını tanıyan ve bu değerleri sevgiyle yaşayan bir gençlik yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Müftü Bor, Kur'an-ı Kerim'in bir hayat rehberi olduğunu ve Peygamberimizin hadislerinde öğrenmek ve öğretmek için Kur'an'ı öğrenenin en hayırlı kişi olduğunu belirtti. Kur'an'ın bir zenginlik olduğunu ve kalplerin paslanmaması için Kur'an okunması, Allah'ı anmanın ve ölümü hatırlamanın önemli olduğunu vurguladı.

Gençlerin Peygamberini ve Rabbini tam olarak tanımadıkları için onları sevemediklerini söyleyen Müftü Bor, yaz Kur'an kurslarının önemine değindi ve camiyle iç içe olan bir neslin kötülüklerden korunacağını ifade etti. Kur'an kurslarında Elif-ba ve Kur'an-ı Kerim eğitimi yanı sıra Peygamberimizin hayatı, ahlaki kurallar, namaz ve abdest gibi dini ibadetlerin alt yapısını öğrettiklerini söyleyen Müftü Bor, çocukların adab-ı muaşeratı, dua ayetlerini ve Peygamberimizin örnekliğini öğrenerek yaşamlarında uygulamalarını hedeflediklerini belirtti.

Son olarak Müftü Bor, anne-babalara seslenerek geleceğin teminatı olan gençleri cami ve Kur'an kurslarına göndermelerini istedi ve bu şekilde hem dünya hem de ahiretlerinin güvence altına alınacağ

ını vurguladı.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)