Van’da bayram öncesi olduğu gibi bayram sonrası da birçok mahallede su sorunu yaşanmaya devam ediyor. Bayram yoğunluğu ve sonrasında ev ve işletmelerde suların akmaması, vatandaşların tepkisini çekiyor.

Van'da bulunan işletme sahibi Bedri Bor, bayram öncesi kesilen suların işlerini olumsuz etkilediğini ifade etti.

Bor, "Van susuz bir şehir değil, ancak en merkezi yerlerde su sorunu yaşıyoruz. İşletmelerimizi bazı saatlerde kapatmak zorunda kaldık. Yemek sektöründe su olmazsa olmazımız. Temizlik ve taleplere cevap veremediğimiz için kapatmak durumunda kaldık. VASKİ'den herhangi bir dönüş alamadık, bu yüzden itfaiye daire başkanından yardım istedik. Daire Başkanı Abdulillah Arvas Bey, VASKİ'nin yapmadığını yaparak bir iki tanker su gönderdi. Az da olsa işimizi gördü. Suyumuz köpüklü ve deterjanlı gibi komik gerekçelerle taşıma su talebimiz VASKİ tarafından geri çevrildi. VASKİ'nin işleyiş ve yönetim şeklinden memnun değiliz. Bu kurumun başındakileri istifaya davet ediyoruz. AK Parti İl Başkanı Emre Güray ile görüştükten bir gün sonra sularda kısmi bir iyileşme oldu. Ancak biz bayram öncesi ve sonrası günlerde maddi ve manevi olarak büyük zarara uğradık. VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan'ı defalarca aramamıza rağmen yanıt alamadık." dedi.

17 yıldır otel, kafe ve restoran sektöründe faaliyet gösteren Taner Hancıoğlu da "Köpüklü bir şekilde resepsiyona inen müşterilerimiz oldu. Bundan daha rezil bir durum olamaz. Bu durum Van için, turizm için kara bir lekedir. Turist tatile gelmiş, hizmet bekliyor ama bu tür sorunlar olunca bir daha gelmez. Bu sorun Van'ın tamamını ilgilendiriyor. Siyasiler, STK'lar ve diğer tüm yetkililerin sorunudur. Bu sezon hem yerli hem yabancı misafirimiz çok fazla. Sadece İran değil, Irak'tan da hatırı sayılır turist ağırlıyoruz. Turistleri ağırlayan otel, kafe ve restoranlarda su sorununun yaşanması kabul edilemez. Bu rezalete bir işletmeci dışında Vanlı olarak utanç duyduk. Otele gelen müşteri duş almak istiyor doğal olarak, ama su akmıyor. Bunun çözümü taşıma su değil, taşıma suyla değirmen dönmez. Pandemi dönemi gibi plastik malzeme kullanmaya başladık. 3 gün boyunca cehennem oldu. Asıl muhataplardan herhangi bir cevap alamıyoruz. VASKİ daire başkanlarını aradığımızda da çok büyük tepkiyle karşılaştık, suçlu durumuna düştük. Memleketin iş insanlarını dinlemeyeceklerse o koltukta oturmalarının bir anlamı yok. Aylık devlete bir trilyondan fazla ödeme yapan bir esnaf olarak sorunlarımız ve sıkıntılarımız dinlenmiyor. Bir an önce tüm daire başkanları ve genel müdürün istifasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)