Dün gece saatlerinde Sıhke Göleti yakınında bulunan Samancılar Kooperatifi'nde meydana gelen yangına, Van Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli belediyelerin ekipleri, VASKİ Su tankerleri, Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA ve Orman Genel Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle yangın hızla yayıldı ve uzun süren çabalardan sonra güçlükle kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sabaha kadar devam etti.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Yangın sonucunda 7 iş yeri kullanılamaz hale gelirken, yapılan incelemelerde ortaya çıkan hasarın boyutu büyük bir maddi kayba işaret ediyor.

Yangın ve Hasar Endişesi: Yardım Talebi

Yangın ve yol açtığı hasar nedeniyle işletme sahipleri büyük endişe içindeydi ve çalışmaları takip ederken bazıları gözyaşlarına hakim olamadı. Beyüzümü Mahalle Muhtarı Ramazan Eralmaz, can kaybı olmaması sebebiyle şükrettiklerini ancak maddi kayıplarının büyük olduğunu ifade etti ve yetkililerden yardım talep etti.

Mehmet Şirin Akan, iş yerlerinin samanla dolu olduğunu ve sezon başı olduğu için stoklama yaptıklarını belirtti. Kendisinin ve komşularının büyük zararlarının olduğunu söyleyen Akan, yetkililerden yardım ve destek beklediğini dile getirdi. Mehmet Türkeş ise 10 yıldır işlettiği dükkânının yanarak tüm malının heba olduğunu ve mağduriyetinin büyük olduğunu ifade etti. Van'daki hayvancılığı ve saman teminini etkileyeceğini söyledi ve destek talep etti.

Kasım Akkuş, yangına müdahalenin geciktiğini ve kontrol etmenin zorlaştığını belirtti. Kendisinin ve diğer mağdurların zararının toplamda 50 milyon TL olduğunu ifade etti ve devletten zararlarının karşılanmasını talep etti.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)