Festival, 19-23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti ve çeşitli etkinliklerle dolu dolu bir program sunarak renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin başlangıcında mikrobiyalitlere dalış programı ile start alındı ve ardından su altındaki antik yoldan Çarpanak Adası'na yüzme etkinliği düzenlendi. Festival boyunca Adır Adası ve Bitlis Nemrut Krater Gölü'nde yüzme etkinlikleri gerçekleştirildi.

Son gün ise yaklaşık 150 yüzücü Akdamar Adası'ndan kıyıya doğru yüzdü. Sahil Güvenlik, Deniz Polisi ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı dalgıç ekibinin güvenlik önlemleri altında yüzücüler, 4 saatlik zorlu parkuru tamamlayarak Akdamar Adası'ndan kıyıya ulaştı. Yüzücülerin sık sık "Van Gölü mavidir mavi kalacak" sloganları attığı ve masmavi sularda renkli görüntüler oluşturduğu festival, katılımcıların heyecan dolu anlar yaşamasına neden oldu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Özvan, festivalin kentin tanıtımı ve Van Gölü'ne olan duyarlılığın artırılması açısından önemli olduğunu belirtti. Van Gölü'nün büyük bir değere sahip olduğunu vurgulayan Özvan, Van'ın turizm potansiyeli olan bir kent olduğunu ve festivalle bu güzelliklerin dünyaya tanıtılmak istendiğini ifade etti.

Festivale katılan yüzücülerden İbrahim Akıncı, festival boyunca Van'ın en güzel alanlarını keşfetme fırsatı bulduğunu ve Van Gölü'nün dünyada eşine az rastlanır bir güzelliğe sahip olduğunu söyledi. Van'ın güzelliklerinin herkes tarafından görülmesi gerektiğini vurgulayan Akıncı, festivalin düzenlenmesine emeği geçenlere teşekkür etti.

aw941421-04.jpg
Van Denizi Yüzme Festivali Kapanışını Yaptı
aw941421-02.jpg
Van Denizi Yüzme Festivali Kapanışını Yaptı

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)