Muş Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği, kırsalda yaşayan vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak ve yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla KÖYDES (Kırsal Kalkınma Destekleri) yatırımlarını sürdürüyor. 2022-2023 yılı içerisinde merkeze bağlı köylere yapılan yatırımlar kapsamında kilitli parke taşı, yol, içme suyu ve muhtar odaları inşa edilerek toplamda 41 milyon 485 bin TL harcandı.

KÖYDES Projesiyle Altyapı ve İçme Suyu Hizmetleri Hız Kazanıyor!

KÖYDES projesiyle 2022 yılında, merkeze bağlı 15 köy ve 1 mezraya içme suyu depoları yapıldı. Ayrıca 63 yerleşim yeri yoluna 68 bin 175 metrekare kilitli parke taşı döşendi. Bu yıl ise Ziyaret, Arpayazı ve Çevirme Mezrası, Kıyık, Ortakent, Sürügüden, Bozbulut ve Karakuyu köylerinin içme suyu çalışmaları proje aşamasında yer alırken, Kepenek köyü ile Gümüşali Yamaç mezrasının ihaleleri gerçekleştirilerek işe başlandı.

Ayrıca, merkeze bağlı 98 köy için 2022 yılında kurulumuna başlanan muhtar odalarının 10 tanesi tamamlanarak muhtarlara teslim edildi. Karaköprü ile Ziyaret köyü muhtar odalarının ise proje aşamasında olduğu belirtildi. 86 köy için düşünülen muhtar odalarının bütçe ve planlama çalışmaları ise halen devam ediyor.

Toplamda 41 milyon 485 bin TL'lik yatırımın yapıldığı KÖYDES projeleriyle, Muş'un kırsal bölgelerine önemli altyapı ve hizmetler kazandırılmış olacak. 2023 yılında devam eden projelerle de bölgedeki yaşam standartlarının iyileştirilmesi ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi hedefleniyor.

wkqjk.jpg
wkqjk.jpg
mwqk.jpg
mwqk.jpg
fqwlsmlqw.jpg
fqwlsmlqw.jpg
mflqewskmssqwk.jpg
mflqewskmssqwk.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)