Bingöl'ün gözde kış sporları merkezlerinden Hesarek Kayak Merkezi, 3 hafta içinde 25 bin kişiyi ağırlayarak yoğun ilgi gördü. Kar kalınlığının yaklaşık 70 santimetre olduğu bu kayak merkezi, hafta sonları özellikle çevre illerden gelen vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Muş, Van gibi illerden birçok ziyaretçi, aileleriyle birlikte kayak yapmanın keyfini sürüyor.

Birçok İlde Talep Var

Hesarek Kayak Merkezi'nin tesis sorumlusu Sadullah Bozan, yapılan açıklamada, "Tesisimiz 3'üncü haftasına girdi. Özellikle haftasonları çevre illerimizden Mardin, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Muş gibi çevre illerden yoğun bir talep var. Şuan da bile alanda 3-4 bin kişi var. 3 hafta içerisinde 25 bin gibi bir sayısı bulduk. Alanlarımı tıklım tıklım. Acemi pistimiz, telesiyej, teleskimiz var. Haftasonları çok yoğun ama haftaiçi de sakin geçiyor" dedi.

Bölgeye tur ile gelen vatandaşlar, kayak merkezinin sunduğu imkanlardan memnun olduklarını ifade ediyor. Kayak yapmanın keyfini çıkaran ziyaretçiler, hem doğa ile iç içe olmanın hem de kış sporlarıyla uğraşmanın tadını çıkarıyor.

bingol-hesarek-kayak-merkezi-3-hafta-icinde-25-bin-kisiyi-agirladi.webp

Somali ve Sudanlı bir grup öğrenci ise Hesarek Kayak Merkezi'ne gelerek karın tadını çıkarıyor. İlk defa kar gören öğrenciler, heyecanlarını dile getirerek bol bol fotoğraf çektiriyorlar. Somali'den gelen Cuma, "Karı ilk defa Bingöl'de gördüm. 15 kişiyiz buraya seyahat için geldik ve çok eğleniyoruz. Burada fotoğraf çekip anneme göndereceğim" dedi. Bu tür etkinlikler, bölgedeki turizm potansiyelini artırarak ekonomiye katkı sağlıyor. (İHA)