Alınan bilgilere göre, 26 Haziran 2023 Pazartesi günü akşam saat 18:30 civarında Ağrı'da üç ayrı trafik kazası meydana geldi. İlk kazada, Ağrı - Erzurum Karayolu Yayladüzü yol ayrımında, kamyonet sürücüsü A.A. yönetimindeki 25 HG 311 plakalı araç, Yayladüzü Beldesi istikametine dönmek için sağ şeritten sol şeride geçmek isterken aynı yönden gelen otobüsle, Y. A. yönetimindeki 34 KUS 40 plakalı araçla çarpıştı. Bu çarpışma sonucunda kamyonette bulunan 7'si çocuk toplam 12 kişi ile otobüste bulunan bir kişi yaralandı.

Olay yerine gelen jandarma ve polis ekipleri güvenlik önlemleri alırken, yaralılar 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla Ağrı ve Eleşkirt Devlet Hastanelerine sevk edildi.

Aynı tarihte, saat 19:30 civarında Ağrı-Bitlis karayolunda başka bir kaza meydana geldi. E.S. yönetimindeki 34 PL 4921 plakalı araç, Ağrı istikametinden Patnos istikametine seyir halindeyken Esmer kavşağı mevkiinde M.Ç. yönetimindeki 06 EA 9446 plakalı araçla çarpıştı. Bu kazada sürücüler E.S. ve M.Ç. ile araçlarda bulunan Z.S., M.Ş. ve A.S. yaralandı.

Yaralılar yine 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Tutak Devlet Hastanesine sevk edildi.

Aynı gün yaşanan üçüncü kazada ise Tutak ilçesinde saat 20:11 civarında, Ozanpınar Köyü Mevkiinde Y.D. yönetimindeki 42 BB 462 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada, araçta yolcu olarak bulunan Ş.D., A.D. ve sürücü Y.D. yaralandı. Jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi.

112 Acil Sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar Tutak Devlet Hastanesine kaldırıldı, durumu ağır olan A.D.'nin ise Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği belirtildi.

Üç ayrı kazada yaralanan toplam 21 kişiden 3'ünün durumunun ağır olduğu, geri kalan 18 kişinin ise hayati tehlikesinin ol

madığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Yetkililer, yaşanan kazalar sonrasında bayram öncesi daha acı olayların yaşanmaması amacıyla yolculuk yapacak olan vatandaşları bir kez daha trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)